Lichtgewicht camera’s met verwisselbare lenzen

0
85
Sony NEX-5

Sony NEX-5 (© ; licentie: )

Sony kondigt de NEX-serie digitale camera ’s aan die de functionaliteit van Sony’s Alpha spiegelreflexcamera’s biedt in een erg draagbaar formaat.

De Sony NEX-5 en NEX-3 behoren tot de familie van Sony’s digitale Alpha spiegelreflexcamera’s (DSLR). Het zijn compacte camera’s met een nieuwe ‘spiegelloze’ constructie en zijn een antwoord op het Micro Four Thirds systeem dat door Panasonic en Olympus wordt gebruikt. De NEX-5 heeft een lichtgewicht magnesium behuizing (110,8 x 58,8 x 38,2 mm) die op het dunste punt slechts 24,2 millimeter dik is. De NEX-3 heeft een kunststof behuizing en is iets minder compact (117,2 x 62,6 x 33,4 mm) met een minimum dikte van 25,4 mm.

Sensor
De NEX-5 en NEX-3 gebruiken de nieuwe Exmor APS HD CMOS sensor met een resolutie van 14,2 megapixel. Beide camera’s kunnen actiebeelden vastleggen met een hoge resolutie tot zeven beelden per seconde. Voor de bediening beschikken ze over een draaiknop en twee bedieningsknoppen. Bij gebruik van de E Mount-lens kan je met de draaiknop diepte of focusveranderingen vooraf live zien op het lcd-scherm van 3 inch (7,5 cm) met XtraFine TruBlack-technologie. Het lcd-scherm is kantelbaar naar boven en beneden voor een beter zicht in elke opnamesituatie. Het scherm beschikt over een ‘auto-brightness’-functie.

Flitser
Sony levert de Nex-5 en NEX-3 met een compacte clip-on flitser die je dient aan te sluiten op de flitsschoen van de camera. Een optische beeldzoeker ( FDA-SV1) is een optie.

1
2
Vorig artikelPersoonlijke trainer van adidas
Volgend artikelUitbreidingskaarten voor SuperSpeed datatransfer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.