Telenet vernieuwt interface van digitale televisie

7
405
Telenet DigiMenu

Telenet DigiMenu (© ; licentie: )

Telenet steekt de gebruikersinterface van zijn digitale televisie in een nieuw kleedje. Vanaf 7 april zullen digitale tv-kijkers meer afbeeldingen te zien krijgen en over meer informatie en zoekfuncties beschikken.

Het oude, rode DigiMenu van Telenet verdwijnt en wordt vanaf woensdag 7 april vervangen door het nieuwe Digimenu met zwarte achtergrond. De structuur van het nieuwe DigiMenu zal een gebruiksvriendelijkere navigatie mogelijk maken volgens Telenet. Kijkers zullen ook sneller en met minder klikken door de TV-Gids en TV-Theek navigeren. In de nieuwe TV-gids kun je makkelijk van dag veranderen via de toetsen vooruitspoelen en terugspoelen van je afstandsbediening. Druk je twee keer op de toets TV-gids, dan schakel je van een horizontale TV-gids naar een verticale TV-gids. De TV-gids bevat een korte samenvatting van het geselecteerde programma. De TV-theek toont je via filmaffiches meteen de weg naar alle relevante informatie over de geselecteerde film of serie. TV à la carte bundelt de programma’s per zendergroep zodat je sneller de juiste zender kan terugvinden.

Film à la carte

Film à la carte (© ; licentie: )

Gefaseerde uitrol
De uitrol van de nieuwe gebruikersinterface verloopt in fases. Op woensdag 7 april zullen de eerste klanten gemigreerd worden en het is de bedoeling dat voor de zomer alle abonnees kunnen genieten van de aangepaste gebruikersinterface. Klanten hoeven daarvoor zelf niets te doen. Meer informatie vind je hier.

TV à la carte

TV à la carte (© ; licentie: )

Foto van Telenet
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPackard Bell dot netbook voor motorfanaten
Volgend artikelLaptops voor de zakelijke markt
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Ik heb al van dag 1 alle fouten doorgegeven aan de Telenet-support. Tot op heden is er nog niets verbeterd nog enige reactie teruggekregen. Ik zou direct terug de oude menu kiezen ook al zijn er hier en daar wel voordelen aan de nieuwe versie.

    De meest storende zaken zijn:
    1) Ontbreken van Land en Datum van o.a. films !
    2) Nog trager doorlopen van de gezochte programma’s, waarin het teruggaan naar de lijst na het programmeren van eentje, weer bovenaan bij pagina 1 van 27… start !
    3) Zoeken per zender gaat niet meer, en zoeken op Nederlandse zenders geeft dan ook veel te veel! Zoals VTM-HD & VTM!, Disney, …
    4) Men kan tijdens het programmeren ondertussen niet meer kijken naar de uitzending dat bezig is !
    5) Men kan niet het kanaal meer direct wijzigen direct op de digicorder maar moet de afstandbediening zoeken…

    Verder ontbreekt nog steeds:
    a) Kunnen zoeken in de op voorhand vastgelegde groep met zelf gekozen zenders.
    b) Het kunnen vastleggen dat enkel de 1e uitzending van een herhaaldelijke uitzending moet worden opgenomen. Als de episode van een serie reeds is opgenomen geweest in de afgelopen week, moet deze niet nog eens worden opgenoemen !
    c) De reactie versnellen tussen spoelen en spelen. Of dit oplossen door terug begingen af te spelen op het voorlaatste afgebeelde frame. Dus daar waar men op PLAY drukte…
    d) Sneller laten bladeren door op voorhand het waarschijnlijk volgende bladzijde reeds binnen halen. Net zoals ze het doen met teletext.
    e) Een minder contrast-rijke menu-skin kunnen selecteren.

    PS: Ik kan blijkbaar nog altijd niet programmeren via http://www.tv.be !?

  2. Wat mij vooral stoort aan de nieuwe interface is dat er geen jaar van uitgave en regisseur meer bij de films wordt vermeld, dit was voordien wel het geval. Toen ik dit meldde aan Telenet hebben ze dit aan de correcte dienst doorgegeven, maar ik vrees dat een enkele opmerking niet voldoende zal zijn.

    Mvg,

    Karel

  3. @Michel: Uiteraard staat de knop opnames er nog maar je komt standaard terecht op a la carte met bijhorende afbeeldingen van films die je kan huren. Men zorgt ervoor dat je eerst over de betalende menu items moet voor je naar je eigen opnames kunt. Bewuste keuze om de omzet op te drijven.

    Ten tweede, vroeger stond je op de eerste opname, deed je pijl naar boven en had je de oudste. Nu was het niet voor de hand liggend dat je pijl naar boven naar de menu gaat en pijl naar boven in het bovenste menu item naar de oudste opname gaat. We leven in 2010, waar je in alle browser kunt bookmarken en snel zoeken, ik ben ontgoocheld dat de opname browsing zo stroef en weinig flexibel verloopt. Technisch moet dit al lang beter kunnen.

  4. ik hoef die a la carte menus helemaal niet,
    kan ik deze uit de lijst wissen, of uitshakelen?

  5. Je zal inderdaad iets verkeerd doen, als je op de knop TV theek drukt staat in de linker kolom welliswaar onderaan nog altijd de knop “Mijn opnames”. Gewoon met de pijltjestoets naar beneden en keuze maken. Menu verschijnt onmiddelijk, daaarna helemaal naar boven op het scherm met pijltjestoets tot je terug onderaan bij je oudste opnames komt. Gaat volgens mij sneller dan voorheen. Oudste opnames eerst is inderdaad verdwenen!

  6. De rode interface was hopeloos traag, deze interface is al iets sneller maar toch. Wat mij stoort (mss doe ik het verkeerd) is dat de eigen opnames nu onderaan staan ipv vroeger bovenaan, je komt eerst op de a la carte menus terecht (marketing zeker), en dan moeten al die affiches ingeladen worden voor je naar je eigen opnames kan gaan. Ook de selectie van oude opnames eerst, lijkt mij verdwenen te zijn. Ik heb gisteren 10 paginas opnames doorgeworsteld om een oudere opname (iets voor de kinderen) die ik dikwijls afspeel terug te vinden.

    • Wij hebben de nieuwe interface nog niet, kunnen er dus nog niets over vertellen. Maar het is in elk geval al goed nieuws dat de nieuwe sneller lijkt te zijn. Dat van die opnames is dan weer minder goed nieuws.

Reacties zijn gesloten.