Aldi Medion Akoya S5612 (MD97930) laptop preview

Een marathonloper onder de notebooks

4
Medion Akoya S5612 (MD97930)
Medion Akoya S5612 (MD97930)
Vanaf zaterdag 27 maart 2010 ligt er in de Belgische Aldi vestigingen alweer een notebook: de Medion Akoya S5612 (MD97930).

Onze speurtocht naar de Akoya S5612 leverde vreemde resultaten op. Ten eerste leerden we dat het niet bepaald “hot stuff” is: dezelfde notebook was in november vorig jaar al te koop bij Aldi Duitsland.
Ten tweede kwamen we te weten dat er daarvoor al in Groot-Brittannië en Ierland een Medion Akoya S5612 (MD97930) verkocht werd, weliswaar kostte hij daar € 100 minder maar hij was toen uitgerust met beduidend goedkopere componenten.
Zo heeft de Engelse versie een harde schijf van 320 GB en een Intel Celeron SU2300 CPU, de Belgische versie daarentegen wordt gepromoot met een harde schijf van 500 GB en een Intel Pentium SU4100 CPU. Nu zijn we de laatste om te beweren dat Aldi en/of Medion proberen te sjoemelen, maar twee verschillende toestellen met hetzelfde typenummer is toch niet helemaal zoals het hoort. Check voor alle zekerheid even voor je er eentje meeneemt uit de winkel!

4 REACTIES

 1. Hoi, ben je er ooit achtergekomen wat het precies was? Ik heb namelijk dezelfde notebook en hetzelfde probleem.
  groet,
  Jules.

 2. Ik heb deze laptop eind maart gekocht voor 400 euro bij de Aldi in Julianadorp. Erg fijne laptop, helaas begon het beeldscherm na 2 weken rare stunten uit te halen… Het flakkerde, floekerde en deed alles wat het niet hoort te doen… Als je op een bepaald deel drukte werd het scherm weer helder, of soms als je het scherm even heen en weer bewoog.
  Dus, ik heb gebeld met de helpdesk en vervolgens de laptop opgestuurd. Na 4 (!) weken werd de laptop teruggestuurd met – heel netjes – ook een nieuwe oplader, ons konijn had zich er wat op uitgeleefd (hij deed het nog wel). Op het reparatie dokument stond dat de vastgestelde fout een defect elektrisch component of module (Display stuurcircuit) was, het Display stuurcircuit is daarom vervangen.
  Helaas, gelijk al dezelfde dag en de dag erna eigenlijk is het scherm weer raar gaan doen. Het gebeurt weer voornamelijk als ik aan het scherm ga zitten, of stopt dan juist. Het is duidelijk een extern probleem in het scherm. Het is moeilijk te beschrijven hoe het eruit ziet maar er schieten allerlei kleuren door het scherm die rollend of tollend over het scherm gaan – het is in ieder geval niet iets wat hoort!

  Ik vroeg mij af of iemand hier meer van heeft gehoord, of dat er meerdere bezitters van deze laptop met dezelfde klacht zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.