Een marathonloper onder de notebooks

4
513

De grote autonomie op batterij is een eerste kenmerk van deze notebook, en die is dan ook nog eens gekoppeld aan een uitstekende draagbaarheid. Een 15,6” scherm is al best te pruimen, toch meet deze Medion Akoya S5612 (MD97930) slechts 390 x 255 x 35 mm en weegt hij amper 2,3 Kg! Vooral de geringe dikte valt op. Daarvoor betaal je wel een prijs (figuurlijk dan toch): er zit geen CD/DVD speler in. Er wordt als compensatie wel een externe, compacte USB 2.0 slimline cd/dvd-brander met dvd-ram en Dual Layer ondersteuning meegeleverd. Geen Blu-Ray, maar met de reeds vermelde 1366 x 768 pixels zou dat niet veel zin hebben.

Op deze externe schrijver staat nog LG, op diegene die je koopt zal Medion staan

Op deze externe schrijver staat nog LG, op diegene die je koopt zal Medion staan (© ; licentie: )

Zo’n externe brander heeft zijn voordelen – als je hem niet nodig hebt laat je hem eenvoudigweg thuis – maar bedenk anderzijds toch dat wanneer je een dvd wilt bekijken, je weliswaar een lichtgewicht notebook hebt, maar je moet dan nog én de voeding, én de CD/DVD speler, én de (eveneens meegeleverde) muis ergens kwijt raken.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelGigantische Philips-monitor verbruikt de helft minder energie
Volgend artikelEen betere audio-ervaring onderweg
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

4 REACTIES

  1. Ik heb deze laptop eind maart gekocht voor 400 euro bij de Aldi in Julianadorp. Erg fijne laptop, helaas begon het beeldscherm na 2 weken rare stunten uit te halen… Het flakkerde, floekerde en deed alles wat het niet hoort te doen… Als je op een bepaald deel drukte werd het scherm weer helder, of soms als je het scherm even heen en weer bewoog.
    Dus, ik heb gebeld met de helpdesk en vervolgens de laptop opgestuurd. Na 4 (!) weken werd de laptop teruggestuurd met – heel netjes – ook een nieuwe oplader, ons konijn had zich er wat op uitgeleefd (hij deed het nog wel). Op het reparatie dokument stond dat de vastgestelde fout een defect elektrisch component of module (Display stuurcircuit) was, het Display stuurcircuit is daarom vervangen.
    Helaas, gelijk al dezelfde dag en de dag erna eigenlijk is het scherm weer raar gaan doen. Het gebeurt weer voornamelijk als ik aan het scherm ga zitten, of stopt dan juist. Het is duidelijk een extern probleem in het scherm. Het is moeilijk te beschrijven hoe het eruit ziet maar er schieten allerlei kleuren door het scherm die rollend of tollend over het scherm gaan – het is in ieder geval niet iets wat hoort!

    Ik vroeg mij af of iemand hier meer van heeft gehoord, of dat er meerdere bezitters van deze laptop met dezelfde klacht zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.