Een marathonloper onder de notebooks

4
513

In onderstaande tabel vergelijken we even deze verschillende CPU’s. De SU4100 is niet bepaald de nieuwste, en al zeker niet de snelste CPU met een klok frequentie van 1,3 GHz. Maar met een verbruik van 10 W is het wel een uitermate zuinige krachtbron. Combineer dit gegeven met een backlight verlichting voor het scherm die gebruik maakt van energiezuinige LED’s en een sterke Lithium-Polymeer batterij met 9 cellen en je weet waar Medion met deze Akoya S5612 naar toe wil: een uitzonderlijk lange gebruiksduur.

Vergelijking met de twee vorige notebooks in Aldi

Vergelijking met de twee vorige notebooks in Aldi (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelGigantische Philips-monitor verbruikt de helft minder energie
Volgend artikelEen betere audio-ervaring onderweg
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

4 REACTIES

  1. Hoi, ben je er ooit achtergekomen wat het precies was? Ik heb namelijk dezelfde notebook en hetzelfde probleem.
    groet,
    Jules.

  2. Ik heb deze laptop eind maart gekocht voor 400 euro bij de Aldi in Julianadorp. Erg fijne laptop, helaas begon het beeldscherm na 2 weken rare stunten uit te halen… Het flakkerde, floekerde en deed alles wat het niet hoort te doen… Als je op een bepaald deel drukte werd het scherm weer helder, of soms als je het scherm even heen en weer bewoog.
    Dus, ik heb gebeld met de helpdesk en vervolgens de laptop opgestuurd. Na 4 (!) weken werd de laptop teruggestuurd met – heel netjes – ook een nieuwe oplader, ons konijn had zich er wat op uitgeleefd (hij deed het nog wel). Op het reparatie dokument stond dat de vastgestelde fout een defect elektrisch component of module (Display stuurcircuit) was, het Display stuurcircuit is daarom vervangen.
    Helaas, gelijk al dezelfde dag en de dag erna eigenlijk is het scherm weer raar gaan doen. Het gebeurt weer voornamelijk als ik aan het scherm ga zitten, of stopt dan juist. Het is duidelijk een extern probleem in het scherm. Het is moeilijk te beschrijven hoe het eruit ziet maar er schieten allerlei kleuren door het scherm die rollend of tollend over het scherm gaan – het is in ieder geval niet iets wat hoort!

    Ik vroeg mij af of iemand hier meer van heeft gehoord, of dat er meerdere bezitters van deze laptop met dezelfde klacht zitten.

    • Hoi, ben je er ooit achtergekomen wat het precies was? Ik heb namelijk dezelfde notebook en hetzelfde probleem.
      groet,
      Jules.

Reacties zijn gesloten.