Middenklasse laptop met 3D-sausje

0
54

Het stereoscopisch effect werkt alleen goed als je recht voor het scherm zit. Ideaal zit je niet verder dan 60 cm van het scherm. Je zult de schermrand ook in een schuine stand moeten zetten voor een goed stereoscopisch effect. In hoeveel graden hangt af van hoe groot of hoe klein je bent. Met wat zoeken lukt het altijd om een mooi stereoscopisch effect te verkrijgen. De helderheid van het 3D beeld valt goed mee.

Acer Aspire 5738DG

TriDef mediaspeler
TriDef is eigenlijk een 3-D mediaspeler die zowel bestaand 3D materiaal als gewoon 2D materiaal in stereoscopie kan tonen. Uiteraard werkt een en ander het best met echte stereoscopische beelden. De meegeleverde demofoto’s en -video’s illustreren dit treffend. Gewone 2-D beelden omvormen in 3-D kan de software ook, maar hoe goed dit werkt hangt af van de resolutie en het onderwerp van de bronbeelden. Dit blijft toch eerder een gimmick, want meestal ziet het er niet echt overtuigend uit.

1
2
3
Vorig artikelIntelligente en betaalbare netwerkschijf
Volgend artikelFull-HD mediaspeler met mooi design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.