Middenklasse laptop met 3D-sausje

0
54

Buiten wat demomateriaal levert Acer geen 3D dvd’s of games mee. Ook de standaard Windows-games zijn niet aangepast aan 3-D. TriDef kan de laptop doorzoeken naar geïnstalleerde games die in 3D kunnen worden gespeeld. Dit werkt echter alleen met DirectX9-games, niet met de nieuwere DirectX10-games. TriDef ondersteunt momenteel bijna 150 games in 3-D. Daarbij zitten ook populaire titels als Age of Empires III, Assasin’s Creed, Call of Duty 4, Civilization IV, Flight Simulator, Grand Theft Auto en The Sims 3. De volledige lijst vind je op hun website. De software kan ook een stereoscopisch sausje over Google Earth gieten.

Conclusie
De Acer Aspire 5738DG biedt 3-D stereoscopie zonder meerkost. Het werkt alleen mits je de speciale TriDef-software opstart en alleen maar goed bij bronmateriaal dat echt in 3-D is aangemaakt. Heel veel van dat bronmateriaal is er momenteel niet beschikbaar, dus blijft de 3-D mogelijkheid toch eerder een gimmick. Maar het is wel een leuke gimmick waar je niets extra’s voor betaalt. Voor de rest is deze Aspire een goede middenklasse desktopvervangende laptop met een autonomie die de vijf uur benadert.

(76/100)

Adviesprijs
€749
Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelIntelligente en betaalbare netwerkschijf
Volgend artikelFull-HD mediaspeler met mooi design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.