Telenet internettarieven

Ook Telenet vernieuwt internetaanbod

2

Telenet trekt net als concurrent Belgacom de snelheid en het volume van de internetabonnementen op en lanceert met FiberNet ook een internetconnectie tot 100 Mbps.

Telenet biedt vanaf juli enkele formules zonder volumebeperking. Die mogelijkheid is wel voorbehouden voor de duurdere abonnementen. Nieuw in het aanbod is FiberNet, waarmee je kan surfen tegen een snelheid van 100 Mbps en dat is volgens Telenet de snelste internetformule in Vlaanderen. Voor deze supersnelle verbinding gebruikt Telenet de euroDOCSIS 3.0 technologie. Volgens de provider biedt deze technologie een veel hogere kwaliteit dan DSL en heeft ze geen invloed op het simultaan TV-kijken en bellen. Telenet Fibernet is vanaf maart 2010 beschikbaar aan een prijs van € 99 per maand.
Telenet FiberNet is vanaf vandaag beschikbaar in een Shake-bundel inclusief de de huur van een HD-digicorder en vaste telefonie FreePhone Europe en kost dan € 120 per maand.

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe abonnementsformules. De meeste prijzen blijven dezelfde ondanks de volume- en snelheidsverhoging. In navolging van Belgacom verlaagt Telenet de prijs van het goedkoopste abonnement van € 20 naar € 18,90. En net als bij Belgacom schakelt Telenet bestaande klanten automatisch over naar het nieuwe aanbod.

Telenet internettarieven
Telenet internettarieven
Foto van Telenet
Website: Visit Website
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

2 REACTIES

  1. Wel, de lijst op de webiste is fout, BasicNet XL (silvershake+) biedt zogenaamd 10 Mbps ipv 4 Mbps vroeger. Dat is niet het geval, ik zit nog dik onder de 4 Mbps. Als je de klantendienst mailt, dan zeggen ze: 10 Mbps is het maximaal mogelijke, bij internet download haal je dat meestal niet. Uiteraard is hun klantendienst fout (wat een domme knikkers werken daar zeg), als je de Telenet speedtest (speedtest.telenet.be) doet, maak je een connectie tussen kabelmodem bij jou thuis en de server van Telenet (niet het internet dus), hierdoor kan je zien hoe de echte download snelheid is, een test download wordt gedaan waarbij gemeten wordt wat je snelheid is. Deze snelheid is bij mij 3,2 Mbps tot 3,8 Mbps, het hangt van de dag en het moment van de dag af. De snelheid van de Telenet speedtest komt overeen met dat van de FCC (http://broadband.gov = overheid USA). Blijkt dat Telenet de beloofde 10 Mbps niet aan iedereen aanbiedt. Zowiezo vind ik het vreemd dat er in de Belgische pers weinig of niets verschijnt over het verschil in download snelheid waarmee geadverteerd wordt (bij elke ISP) en de werkelijke download snelheid die je krijgt. Webwereld in Nederland publiceert regelmatig vergelijkingen tussen kabeloperatoren, koper en glasvezel en geeft aan waar je gemiddeld dichter bij de beloofde download snelheid zit. Vast staat dat de operatoren misleiden door een snelheid te adverteren die niet bij alle aangeslotenen gehaald wordt.

  2. Typisch Telenet, de meest gebruikte formule Comfort Net xl verandert nauwelijks, ocharme van 12 naar 15 mps download. Opvallend is dat je gestraft wordt als je een shake neemt want het gewone comfort Net wordt evenwaardig als het XL pakket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.