Goeie punten scoren op Valentijn

0
137
Het “Lacy Hearts theme”

Het “Lacy Hearts theme” (© ; licentie: )

In de agenda van de fans staat 14 februari gemarkeerd als de verjaardag van Raymond Van het Groenewoud (hij wordt 60, proficiat Raymond!), maar iedereen kent die dag natuurlijk als Valentijn. Dat weten zelfs de techneuten bij Microsoft. Om dat te vieren kan je op hun website met gratis thema’s nu het thema Lacy Hearts (hartjes met kant) downloaden.

Misschien heb je ooit een computer gekocht bij Aldi en ben je intussen uitgekeken op dat sombere, zwarte bureaublad met de Akoya achtergrond. Dan is het nu misschien het moment om daar verandering in te brengen en tegelijk op een goedkope manier punten te scoren bij je geliefde. Microsoft omschrijft zijn thema als “een dromerig thema voor Valentijn”. Het thema bestaat uit vier tekeningen die elkaar om het uur afwisselen als bureaublad voor de computer. De hoofdkleur is roze en de andere kleuren zijn – tja, ook roze. De vensterkleur is voortaan, jawel, eveneens roze. Ook de standaard geluidjes werden aangepast. In plaats van de gewone “Bling” wanneer het systeem je iets wil vertellen en de “Blong-blong” wanneer je een USB-stick verwijdert, krijg je nu een vioolstrijkje te horen. Bij sommige thema’s wordt ook een screensaver meegeleverd, maar dat is hier niet het geval. Eigenlijk hadden we hier dansende roze hartjes verwacht!

Nogal veel roze, maar het is dan wel Valentijn!

Nogal veel roze, maar het is dan wel Valentijn! (© ; licentie: )

Heb je wat fantasie, dan kan je nog een stap verder gaan. Die bureaublad-achtergronden zijn in feite niet meer dan doodgewone JPG-foto’s of tekeningen, je vindt ze terug in de map C:/Gebruikers/(je naam)/AppData/Local/Microsoft/Windows/Themes/Valentine/DesktopBackground. Met het eerste het beste programma voor fotobewerking kan je de tekeningen verder personaliseren en er bijvoorbeeld haar (of zijn!) naam opzetten.
Je actie zal bij je geliefde zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Of hij/zij al dat roze-bonbon gedoe ook nog mooi vindt is een andere zaak. Maar dat kan dan weer het moment zijn om eens een ander beeld voor je bureaublad te kiezen, op de ”Personalization Gallery”website van Microsoft vind je nog heel wat thema’s. Wat dacht je van Ferrari of Ducati? Of toch liever Cats anytime, of Avatar? Of misschien Pin-up Girls – oeps nee, dat was op een andere website.

Valentijnsthema, een beetje gepersonaliseerd

Valentijnsthema, een beetje gepersonaliseerd (© ; licentie: )

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVolwassenen zijn groot geworden kinderen
Volgend artikelOok Telenet vernieuwt internetaanbod
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.