Verzeker softwarecompatibiliteit bij installeren en bijwerken

1
106

Standaard lost AOK niets op. Alles wat je door AOK wil laten oplossen, moet je eerst zelf aanvinken. Daarna klik je op Fix-it! en AOK zal dan proberen alle problemen op te lossen. Ook nu weer geeft het programma met pictogrammen achter elke softwareregel aan, of het opgelost kon worden of niet. Rood wil niet noodzakelijk zeggen dat het een zogenaamde ‘showstopper’ is. Je kunt immers doorklikken naar meer details. Dat toont je dan precies wat er fout is gelopen. Daarna kun je alsnog beslissen het probleem gewoon te verwijderen. Alles waar een groen vinkje bij verschijnt, kun je zonder toekomstige problemen installeren of bijwerken.

Opties
De werkplekoptiesdialoog bevat alle basisinstellingen van AOK.  De dialoog heeft meerdere tabbladen. Vooraan zit het tabblad ‘Algemeen’ met een aantal aanvinkbare opties voor de verwerking van rapporten, pakketten, afhankelijkheidsanalyses, transforms (aanpasscripts voor Microsoft MSI) en voor de databases. Interessant is het tabblad ‘Upgrades’. Dat gaat over upgrades van zowat alle onderdelen van AOK, plugins en rapporten. Als er upgrades zijn waar je volgens je licentie geen recht op hebt, dan kun je die meteen aanschaffen via de abonneeroptie. Voor grotere ondernemingen zien we dit niet goed zitten, vermits de beheerder die AOK draait niet het recht zal hebben om die aanschaf uit te voeren.

AOK opties, beschikbare upgrades

AOK opties, beschikbare upgrades (© ; licentie: )

Migraties
Het is duidelijk dat AOK de grootste voordelen biedt bij platformmigraties. Daarvoor gebruikt het bij voorkeur de platformintegriteits- en beste-praktijkrapporten. Hiermee kun je migraties voorbereiden van Windows 2000 rechtstreeks naar Windows Vista of Windows 7 voor de desktop, of naar Windows 2003 of 2008 voor de servers. De rapporten vertellen je welke van je Windows 2000 applicaties en diensten problemen zullen vertonen en welke aanpassingen je moet uitvoeren.

1
2
3
4
5
Vorig artikelScanners: niet alleen in luchthavens, ook bij Aldi!
Volgend artikelSnelste WD My Book ooit

1 REACTIE

  1. In aanvulling op dit artikel. AOK wordt ook ingezet in de migratie naar Windows7. Uit recente projecten over 20 klanten met 8.500 applicaties hebben we geconstateerd dat 95% van de applicaties geautomatiseerd technisch geschikt gemaakt kunnen worden voor Windows7. Dit in zeer korte tijd. Dit bespaart enorm veel tijd en geld in het testen en repackagen van applicaties.

Reacties zijn gesloten.