Verzeker softwarecompatibiliteit bij installeren en bijwerken

1
105
AOK Run-It! - uitvoeren van rapporten genereren

AOK Run-It! – uitvoeren van rapporten genereren (© ; licentie: )

De grootste moeilijkheid bij het installeren van patches, updates of nieuwe software is weten welke impact die precies hebben op de compatibiliteit met reeds gebruikte applicaties en diensten. Changebase AOK automatiseert dit.

Microsoft brengt op “patch tuesday” (eerste dinsdag van elke maand) meestal een hele hoop updates en patches uit voor zijn besturingssystemen. Het is altijd weer de vraag of al die nieuwigheden en verbeteringen wel compatibel zullen blijken te zijn met de bestaande software en infrastructuur. Ook bij het installeren van nieuwe software op een systeem rijst de vraag, of er compatibiliteitsproblemen zullen opduiken. Heeft de software andere softwarevereisten die mogelijk niet vervuld blijken te zijn? Of doet ze dingen die niet compatibel zijn met wat er al draait?

Systeembeheerders besteden vaak vele uren aan het uitzoeken van alle mogelijke problemen en incompatibiliteiten bij Windows-patches en -upgrades. Niet alleen kost dat veel tijd, het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo kan het langer duren eer broodnodige nieuwe functionaliteit van software toepasbaar en bruikbaar is. Of het duurt te lang eer vervelende of zelfs gevaarlijke bugs of veiligheidslekken gecorrigeerd zijn.

1
2
3
4
5
Vorig artikelScanners: niet alleen in luchthavens, ook bij Aldi!
Volgend artikelSnelste WD My Book ooit

1 REACTIE

  1. In aanvulling op dit artikel. AOK wordt ook ingezet in de migratie naar Windows7. Uit recente projecten over 20 klanten met 8.500 applicaties hebben we geconstateerd dat 95% van de applicaties geautomatiseerd technisch geschikt gemaakt kunnen worden voor Windows7. Dit in zeer korte tijd. Dit bespaart enorm veel tijd en geld in het testen en repackagen van applicaties.

Reacties zijn gesloten.