Scanners: niet alleen in luchthavens, ook bij Aldi!

34
ALDI Medion Life P91010 (MD 90093)

ALDI Medion Life P91010 (MD 90093) (© ; licentie: )

Vanaf woensdag 27 januari kan je je in de Belgische Aldi’s een flatbedscanner aanschaffen voor € 59,99. De informatie in de folder is deze keer wel erg summier, zeker als je die vergelijkt met de barnumreclames voor hun computers. Zelfs het typenummer ontbreekt! Dus trok DiskIdee op onderzoek.

In de reclame op de website lees je alleen maar dat het om een Medion gaat. Zover we kunnen nagaan gaat het hier over het type Medion Life P91010 (MD 90093). Dit toestel was al in november 2009 te verkrijgen in de Duitse Aldi-Nord filialen en rond dezelfde periode onder de naam Tevion in de Duitse Aldi-Süd winkels. Maar toen kostte hij nog wel € 69,99!
De scanner is blinkend zwart met aluminiumkleurige accenten. In deze outfit past hij natuurlijk perfect bij de Medion Akoya computers die onlangs in de winkel lagen. Hou er wel rekening mee dat zo’n blinkend zwart deksel erg gevoelig is voor stof en vingerafdrukken!

34 REACTIES

 1. ben overgestapt van wind 7 naar wind 8,1
  en in het bezit van een MEDION lif flatbedschanner
  p1010-(md90093) werkte met wind 7 prima, wat nu niet meer zo is
  ik veronderstel driver voor wind 7 niet compatibel is. waar vind ik de juiste driver voor wind 8,1
  groetjes

  • Op de website van Medion (www.medion.be) klik je bovenaan rechts op Service. Kies het vakje Randapparatuur en ga op zoek naar je MD 90093 (het is één van de laatste items in de lijst). Kies de meest recente driver (ook al is die van Win 7). Let er op dat je de juiste kiest: 32 of 64 bit. Normaal hoort dat te werken.

   • Goedemorgen, Had reeds enige tijd hetzelfde probleem met zelfde scanner MD90093. Heb de 3 mogelijke drivers op http://www.medion.be geprobeerd, zonder succes echter. Uiteindelijk de middelste van de 3 genomen… Wegens nog steeds niet herkennen op andere manier geprobeerd. Via “Deze PC” rechtergeklikt op “Eigenschappen”, daarna op “Apparaatbeheer”, daarna foutieve scanner opgezocht, en hiervoor bijgewerkte driver gezocht online. Uiteindelijk driver gevonden voor Scanner4800H48U en, low and behold, deze werkt naar behoren. Hopelijk kan deze ervaring bijdragen aan de oplossing van uw vraag. Mvg, Catherine

 2. Heb ook een scanner Medion MD 90093. Alles van de 2 bijgeleverde installatie-CD’s is geïnstalleerd.
  Als ik de scanner aanzet krijg ik een venster: Het USB apparaat wordt niet herkend. Een van de op de computer aangesloten USB apparaten werkt niet goed. Klik op dit bericht voor hulp bij het oplossen van dit probleem.
  Na geklikt te hebben, krijg een nieuw venster: Een v/d USB apparaten heeft een storing veroorzaakt. De locatie v/h apparaat wordt in vet weergegeven; Windows herkent het apparaat niet meer;in het venster: USB Root Hub(6 poorten).In het vet bij een poort: onbekend apparaat!
  Onderaan : Aanbeveling. Probeer het apparaat opnieuw te verbinden. Als het nog steeds niet wordt herkend, dient U het apparaat te vervangen.
  Wat nu, zou ik zeggen; heeft U, een oplossing?

  Mvg,

  Jacques

 3. Ik heb ook geinformeerd bij de helpdesk van Medion in Duitsland en Nederland, maar zij vertelden dat zij bezig waren om de licenty vrij te krigen voor de drivers onder win 7.

  Mijn scanner MD 90093 werkt niet onder win 7.

  Misschien heeft iemand welde goede drivers voor mij, zo ja dan hoor ik het graag

  mt.vr.gr.
  Fons

 4. Dag René,

  Van zodra cd-rom in mijn bezit post ik hier opnieuw
  Is idd vreemd dat ze dat moeten opsturen ipv aan te bieden op de website.

 5. Dag iedereen,

  Zoals beloofd laat ik hier weten dat Medion Belgie mij kosteloos een cd-rom zal opsturen om mijn MD90093 scanner te configureren met Win7.
  Een zéér positief commercieel gebaar van Medion dat ze hun klant niet in de kou laten staan!

  Mvg,

  • Wanneer je de cd-rom hebt, kan je dan eens kijken of het inderdaad een andere (nieuwere) versie is dan degene die ze oorspronkelijk meeleverden? En of het probleem hiermee opgelost is? Dank bij voorbaat!

  • Beste

   Mijn scanner MD 90093 werkt ook niet onder win 7. Welke stappen moet ik ondernemen zodat Medion België me een cd-rom opstuurt om mijn scanner te configureren met Win7 ?

   Groet

   Koen

 6. Dag René,

  Weet niet of voorgaand mailke is ontvangen.
  Komt er op neer dat ik via Medion service center het bericht ontvangen heb dat ze een driver zullen opsturen voor Win7 ivm compatibiliteit van de MD90093.
  Heb hun gevraagd of er kosten aan verbonden zijn.
  Ik hou je en andere eigenaars van deze scanner op de hoogte

  Mvg,
  Frank

  • Ik ben inderdaad benieuwd, want ik snap niet waarom ze die niet op hun site zetten. Ter info van andere lezers: ga naar http://www.medion.de, kies “Service”, dan “Treiber & Updates” en vul achter “MD-LT” hetnummer 90093 in.
   Dan zie je staan “Wo finde ich geeignete Treiber für meinen Medion Flachbett Scanner?” Als antwoord staat er (vertaald) “Gebruik de oorspronkelijk meegeleverde software, of neem contact op met onze servicedienst”. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn om die driver als download ter beschikking te stellen! Hou ons op de hoogte, Frank!

 7. Dag Rene,

  Ivm mijn MD90093 scannertje:
  Vandaag terug een reaktie ontvangen van Medion service center dat zij de driver voor Win7 zullen opsturen.
  Vind ik alleszins zéér positief maar…tegelijk gevraagd of er kosten aan verbonden zijn.
  Morgen weet ik miscchien méér en….als het een gratis-upgrade voor Win7 is laat ik dat hier meteen weten.

  Mvg,
  Frank

 8. Dag Rene,

  Wist niet dat ik zo snel een reaktie zou ontvangen.
  Ik krijg dmv de 2 installatie cd’s de scanner niet geinstalleerd op mijn pc.(Win7)
  Ik installeer enkel de Wizard zoals voorheen ook onder Vista
  Heb een IT-buur als support maar ook hij vind het vreemd dat dit scannertje niet “zou” werken met Win7

  Mvg,
  Frank

  • Het is perfect mogelijk dat een scanner die wel werkte onder eerdere versies van Windows niet meer werkt onder Win7: je moet een Win7 driver hebben. Een Vista driver zou normaal ook moeten werken. Maar als je alleen een XP driver hebt dan zal het niet werken.

 9. Dag Rene,

  Ik lees hier je reaktie dat de Medion 90093 kan werken op Win7 ????
  Voorheen draaide deze perfekt onder Vista.
  Wat is de oplossing aub?.
  U kan me bereiken via mail of gsm 0476 400 250

  Mvg,
  Frank
  Lint,Antwerpen

  • Natuurlijk werkt die onder Win 7 (32 bit), dat zou nogal straf zijn om in januari 2010 nog een product te verkopen dat niet werkt onder dat OS. Maar wat is precies het probleem?

 10. Ik heb ook zo’n scanner gekocht.Goed geïnstalleerd en draaid op xp.Enkel spijtig dat het sturingsprogramma engelstalig is.Ik be ook niet met het engels opgegroeid zoals de jeugd van nu en daarvoor.Bestaat er een nederlandstalige versie??? Wat ik ook niet vind is waar de PDF’s worden in opgeslagen.

  • Jij bedoelt het programma Scanwizard? Ik heb het inderdaad nog nooit in het Nederlands gezien, en ik vind het ook niet zo direct op het Internet.
   Wat de PDF betreft: Ik verwacht dat ergens onder gebruikers/jouw naam/ en dan zoiets als mypdf of zo. Heeft een andere lezer die deze scanner kocht het misschien al gevonden?

 11. Er zitten geen drivers voor de Mac op de bijgeleverde CD-ROMs; ik heb mij ook laten vangen. Het scannergedeelte van mijn multifunctional HP 750 laat het afweten en ik dacht met deze scanner een goeie zaak te doen …. gelukkig werkt hij wel perfect met de laptop onder VISTA.

 12. Ik heb windows 7, zal deze scanner daarmee wel werken? Heb gelezen dat hij de stuurprogramma’s dan misschien niet kan vinden…

 13. Ik vermoed van niet, in de systeemvereisten staat nogal expliciet dat het een PC met Windows moet zijn. Kan iemand die hem gekocht heeft evtl. eens zien of er op de meegeleverde CD ook Mac drivers staan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.