Amazon Kindle DX e-lezer nu ook in België en Nederland verkrijgbaar

3
53

De Kindle DX kan teksten ook voorlezen, weliswaar alleen in het Engels.

Documentformaten
De Kindle DX ondersteunt de volgende formaten: Kindle (AZW), PDF (niet beschermde versie!), TXT, Audible (formaten 4, Audible Enhanced (AAX)), MP3, niet beschermde MOBI, en PRC. HTML, DOC, RTF, JPEG, GIF, PNG, en BMP kun je openen nadat je hebt geconverteerd. De experimentele webbrowser van de Kindle DX werkt momenteel niet in Nederland en België. Je hebt bij ons wel gratis draadloze toegang tot Wikipedia.

Prijs
De Kindle DX is echter niet goedkoop. Je betaalt er 498 US dollar voor en je moet zelf nog de locale btw betalen, plus zorgen voor een voeding die geschikt is voor ons stroomnet. Er zijn echter geen invoerrechten verschuldigd. De meegeleverde Amerikaanse voeding is overigens geen probleem, want je laadt de Kindle DX op via zijn mini-USB aansluiting. Elke Europese USB-stroomadapter kan worden gebruikt, bijvoorbeeld die van je Apple iPod. En als je een conversiestuk koopt kun je zelfs de Amerikaanse voeding gebruiken, want die kan naast 110 Volt ook onze 220/240 Volt aan. Amazon geeft in België en Nederland slechts 1 jaar garantie op de Kindle DX. De Amerikaanse garantie van 2 jaar is niet beschikbaar. In feite is dit in België niet wettelijk: omdat Amazon de Kindle DX direct verkoopt aan particulieren, is het wettelijk verplicht 2 jaar garantie te geven.

1
2
Vorig artikelAldi laptop is gewichtige jongen
Volgend artikelStijlvolle, lichte netbook met HD playback
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dit lijkt me al haalbaar om te gebruiken. Totnogtoe las en studeerde ik in bed nog steeds op papier.

    Is er backlight verlichting om zonder licht te lezen of prentjes te kijken ’s nachts (iedereen denkt aan de Playboy maar bij mijn huidige studies chemie denk ik niet aan eicelreservoirs maar eerder aan minder erotische schema’s).

    Groetjes,

    VAN BELLE Jean Marc

    • Dit type scherm heeft dezelfde visuele eigenschappen als papier. Het is dus niet verlicht, maar weerkaatst licht. Je moet dus een lamp gebruiken, net zoals bij een papieren document.

Reacties zijn gesloten.