Fit met muziek

0
38

De persoonlijke instellingen zoals gewicht en kalibratieinformatie worden op de zender bewaard. Als je die koppelt aan een andere iPod nano gaan ze dus niet verloren. Je kunt de sensor ook uitschakelen als je hem een tijdje niet gebruikt. 

 

Verpakking van de NIKE+iPod Sport Kit

Verpakking van de NIKE+iPod Sport Kit

Beperkingen
De sensor past maar in een beperkt aantal NIKE-schoenen. Gelukkig verkopen andere bedrijven op het internet speciale zakjes waarmee je de sensor aan je nestels kunt bevestigen (bv. Shoe Pouch).
Een sportarmband om je iPod tijdens het lopen in kwijt te kunnen is een must, maar is een optie van 35 euro.
De Sport Kit en bijbehorende website spreken wel Engels en Frans, maar blijven doof voor Nederlands.
De Apple iPhone is niet compatible, hoewel dit extra mogelijkheden zou bieden, zoals het vastleggen van de afgelegde weg met behulp van zijn ingebouwde gps-chip. Op de Nikeplus-website kun je ondertussen wel optioneel de afgelegde weg manueel op een interactieve kaart tekenen, maar het zou handiger zijn mocht dit automatisch kunnen.

Conclusie
De NIKE + iPod Sport Kit bracht echt fun in onze runs. Trainingen worden er aangenamer (en draaglijker) door. Bovendien kun je je vorderingen bijhouden en vergelijken met anderen. Dat werkt extra motiverend.
Adviesprijs
29 € (kit); 19 € (sensor); 35 € (armband voor iPod nano); 79 € (horloge met afstandsbediening); 30 € (draagzakje).
1
2
3
Vorig artikelSuperslanke laptop houdt het 16 uur uit
Volgend artikelDraadloos muzieksysteem dat je met je iPhone bedient
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.