Dual-band router voor een prikje

2
74

Dual-Band
Even uitleggen wat dual-band precies wil zeggen. Er zijn voor wifi-netwerken vandaag de dag twee mogelijke frequentiebanden: 2,4 GHz en 5 GHz. De 2,4 GHz band wordt veel gebruikt door allerhande toestellen zoals Dect-telefoons en magnetrons. De ervaring leert ons dat bijvoorbeeld een draadloze camera die functioneert op de 2,4 GHz band een compleet draadloos netwerk kan platleggen. Een mogelijke oplossing in geval van storing, kan een dual-band router zijn. De 5 GHz band is namelijk minder ‘volzet’ en is daarom beter geschikt voor vertragingsgevoelige data zoals audio en video.


De achterzijde van de WRT320N…

In de interface van de WRT320N kan je eenvoudigweg kiezen voor ofwel 2,4 GHz ofwel 5 GHz. Het is dus geen simultaneous dual-band router waarbij je gelijktijdig de twee frequentie-banden kan gebruiken, zoals bij de WRT610N. Denk er overigens aan dat je een dual-band compatibele ontvanger nodig hebt om van deze feature gebruik te kunnen maken!

1
2
3
4
Vorig artikelKleine, maar erg fijne luidsprekers
Volgend artikelBeveiligingsfirma geeft encryptieprogramma gratis weg

2 REACTIES

  1. Ik heb gehoord dat deze router blijkbaar zeer heet wordt en zichzelf dan soms uitschakelt… Nog iemand dit gehoord of meegemaakt?

Reacties zijn gesloten.