Compacte DVB-T tv-tuners van TerraTec getest

5
184

niet Nederlandstalig. Gelukkig kan je op de dvd wel een Nederlandstalige versie vinden. Na de installatie van de TerraTec Home Cinema en Magix Movies on DVD TV edition kunnen we aan de slag.

Software
Doordat de TerraTec Home Cinema software volledig werd ontwikkeld door TerraTec zelf, is deze volledig aangepast aan de hardware. Ze wordt meegeleverd bij alle TerraTec TV producten. TerraTec heeft ondersteuning voorzien voor meerdere tuners en talen. Ook Nederlands kan je selecteren als interface-taal en dat is een pluspunt. Je ontvangt bovendien bij de Premium producten een één jaar lang geldig contract voor tvtv. Tvtv is de Elektronische Programma Gids (EPG). Deze dienst maakt het mogelijk dat je via een simpele druk op de knop via internet of je mobiele telefoon opnames op je pc kan instellen.


Een compleet pakket accessoires

Ontvangst
Als je TerraTec Home Cinema voor het eerst opstart, krijg je de mogelijkheid om zenders te zoeken en een aantal instellingen te selecteren. Uiteraard kan dit nadien nog steeds via de instellingen van de software. Helaas kunnen we met de TerraTec T3 tuner geen zenders ontvangen. We hebben echt alles geprobeerd: een andere usb-poort, een andere positie van de antenne, … Omdat echt niets leek te helpen, besloten we een test te doen met de eerder door ons geteste Fujitsu Siemens Slim Mobile USB DVB-T.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelStijlvolle multifunctionele muzieksystemen
Volgend artikelHeadsets met touchscreen

5 REACTIES

  1. Deze week Terratec cynergy T stick geinstalleeerd samen met de Teratec home cinema.

    Alles installeert goed, maar bij scannen (Belgie of wat dan ook) worden er geen kanalen gevonden.

    Dus waardeloos! Niet kopen.

    Of kent iemand de truk (als er een is)?

    • Dit kan allerlei oorzaken hebben. Om te beginnen heb je meer succes als je Nederland als land kiest tijdens het scannen (niet België Nederlands). Het kan ook zijn dat de meegeleverde antenne niet krachtig genoeg is; met een externe dvb-t antenne lukt het meestal wel (terratec, philips e.a. verkopen die). Maar zelfs dan kan het nog zijn dat je geen kanalen ontvangt. Wij hebben hetzelfde probleem in de regio Oud-Turnhout: vrt dvb-t wordt hier niet ontvangen, proefuitzendingen telenet wel. Maar dit ligt niet aan de Terratec stick: ook via een tv met dvb-t ontvanger krijgen we hier alleen de telenet proefuitzendingen binnen en niet de vrt-uitzendingen. Geen idee waar dit aan ligt.

  2. De installatie en zender zoeken ging eenvoudig. Thuis een goed beeld, maar op de camping liep het programma vast tijdens  het wisselen van zenders en moest de antenne heel precies geplaatst worden, ongeveer 1,5 meter van de grond in de voortent en alleen daar, want anders geen beeld. Een millimeter beweging en het beeld bevroor weer. Snel weer terug gebracht en geld teruggekregen

  3. Ik heb de Cinergy HTC USB XS HD en had hetzelfde probleem met het zenderzoeken, toen ik echter ipv Belgium (Flanders) eens Belgium (Wallonia) koos werden wel alle zenders gevonden. Blijkbaar een pijnlijk foutje in alle versies !

Reacties zijn gesloten.