Compacte DVB-T tv-tuners van TerraTec getest

5
184

Design
Het DVB-T tunertje zelf is nauwelijks groter dan een conventionele usb-geheugenstick. Het is uitgevoerd in zwart en beschikt over een uitschuifbare usb-connector. In het knopje van de uitschuifbare usb-connector is een blauw ledje verwerkt. Verder zien we slecht één aansluiting voor de antenne.


Stijlvolle usb-slider…

De afstandsbediening is eveneens uitgevoerd in zwart. Het design is sober opgevat, maar beschikt over alle nodige knopjes om de tuner vlot te kunnen bedienen. De afstandsbediening ligt goed in de hand en weegt niet te zwaar.

Installatie
We steken de usb-stick in onze test-pc en installeren vervolgens de drivers van de meegeleverde dvd. Onze test-pc is een Intel-machine met een Pentium D 3.00GHz processor en 2048 mb ram-geheugen aan boord. Het besturingssysteem is Windows Vista Business. Nadat de drivers zijn geïnstalleerd, pluggen we de antenne in de T3 en installeren we de software. We hebben een kleine opmerking wat betreft de installatie. Er wordt keurig een quick start guide en een handleiding voor TerraTec Home Cinema meegeleverd. Helaas is deze laatste

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelStijlvolle multifunctionele muzieksystemen
Volgend artikelHeadsets met touchscreen

5 REACTIES

  1. Deze week Terratec cynergy T stick geinstalleeerd samen met de Teratec home cinema.

    Alles installeert goed, maar bij scannen (Belgie of wat dan ook) worden er geen kanalen gevonden.

    Dus waardeloos! Niet kopen.

    Of kent iemand de truk (als er een is)?

    • Dit kan allerlei oorzaken hebben. Om te beginnen heb je meer succes als je Nederland als land kiest tijdens het scannen (niet België Nederlands). Het kan ook zijn dat de meegeleverde antenne niet krachtig genoeg is; met een externe dvb-t antenne lukt het meestal wel (terratec, philips e.a. verkopen die). Maar zelfs dan kan het nog zijn dat je geen kanalen ontvangt. Wij hebben hetzelfde probleem in de regio Oud-Turnhout: vrt dvb-t wordt hier niet ontvangen, proefuitzendingen telenet wel. Maar dit ligt niet aan de Terratec stick: ook via een tv met dvb-t ontvanger krijgen we hier alleen de telenet proefuitzendingen binnen en niet de vrt-uitzendingen. Geen idee waar dit aan ligt.

  2. De installatie en zender zoeken ging eenvoudig. Thuis een goed beeld, maar op de camping liep het programma vast tijdens  het wisselen van zenders en moest de antenne heel precies geplaatst worden, ongeveer 1,5 meter van de grond in de voortent en alleen daar, want anders geen beeld. Een millimeter beweging en het beeld bevroor weer. Snel weer terug gebracht en geld teruggekregen

  3. Ik heb de Cinergy HTC USB XS HD en had hetzelfde probleem met het zenderzoeken, toen ik echter ipv Belgium (Flanders) eens Belgium (Wallonia) koos werden wel alle zenders gevonden. Blijkbaar een pijnlijk foutje in alle versies !

Reacties zijn gesloten.