Notebook met alle tijd van de wereld

0
70

houden zonder dat je er iets moet onder leggen. Dit is ook te danken aan de Intel Laminar Wall Jet technologie, die de toch geproduceerde warmte via extra ventilatiekanalen afvoert.

Acer Aspire Timeline 5810T

Stroomverbruik
Ook verbruikt deze notebook heel wat minder. Wij maten een piekverbruik van 40 Watt, een verbruik tijdens het laden van de accu van net geen 26 Watt en een verbruik in slaapstand van 8 Watt. Dat zijn cijfers die je normaal alleen aantreft bij goedkope netbooks met minder snelle Intel Atom-processoren.
Volgens Acer verbruikt de Aspire TimeLine tot 66% minder dan wat vereist is door het (Amerikaanse) Energy Star-programma. Concreet betekent dit een besparing van 1.752 Watt per jaar ten opzichte van een "gewone" notebookcomputer. Om je een idee te geven: dat is het equivalent van een lamp van 15 Watt die 116 dagen aan een stuk brandt.

Uitrusting
De Acer Aspire TimeLine 5810T-944G50Mn is een compleet uitgeruste notebook, met Bluetooth, WiFi 802.11n, gigabit Ethernet, HDMI-aansluiting, ultraplatte dubbelagige dvd+/-rw drive, 500 GB harde schijf, geheugenkaartlezer, webcam, Dolby-geluid etc. Het enige wat ontbreekt en voor sommigen misschien een probleem vormt, zijn een ExpressCard-sleuf en een FireWire-aansluiting.
Het 15,6-inch led-scherm met 16:9 beeldverhouding is erg helder, zelfs als je de led-verlichting niet volledig open zet. De resolutie bedraagt 1366×768 pixels, voldoende voor HD Ready-beeldmateriaal.
Het touchpad kun je tijdelijk uitschakelen via een klein knopje ernaast. Het biedt ook extra

1
2
3
4
Vorig artikelRen, rek, strek, zweet!
Volgend artikelBeeldscherm dat de ogen ontspant
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.