Open source applicaties in een virtueel jasje

0
29

gevirtualiseerd draaien van een Linux-applicatie onder Windows als er ook een Windows-versie van deze applicatie bestaat.
Het Ulteo Application System kan inderdaad een dienst bewijzen voor een kale pc, maar dat kun je dan ook met een van de meer populaire Linux-distributies zoals Ubuntu, OpenSuSE (of Novell SuSE Enterprise), Fedora (of Red Hat Enterprise) of Mandrake.
De gehoste diensten van Ulteo zien we echter wel zitten. Het is handig om applicaties en data overal te kunnen gebruiken en ze ook gemakkelijk te kunnen delen. Onder Windows en met Microsoft Office kan dat natuurlijk ook, maar daar komt veel meer bij kijken. Bovendien kost het je een pak aan licenties.
Ulteo is veel laagdrempeliger. Je kunt alle diensten en software gratis gebruiken en dus grondig testen. Een betalend abonnement is alleen nodig als je meer dan 1 GB aan data wil bewaren, langer dan 25 minuten aan een stuk wil werken zonder opnieuw te moeten inloggen, of documenten met meerdere mensen wil kunnen delen.

Adviesprijs
gratis met beperkingen (25 min. time-out, 1 GB opslag, documenten delen met slechts één andere gebruiker), vanaf 4,99 euro/maand inclusief BTW steeds minder beperkingen, zie hier.
Kort
* Het blijft een erg interessant idee voor bedrijven om applicaties en data te hosten.
* Ulteo staat nog in de kinderschoenen, maar toont wel aan wat er vandaag allemaal mogelijk is.
1
2
3
4
5
Vorig artikelRedder in nood bij gegevensverlies
Volgend artikelMonochrome netwerklaserprinter doet het ook draadloos