Open source applicaties in een virtueel jasje

0
29

oproepen en gebruiken. Je kunt documenten bewaren op een opslagvolume op de servers van Ulteo. Die kun je daarna delen met andere gebruikers van Ulteo. Wat je bewaart, wordt versleuteld opgeslagen, zodat alleen jij eraan kunt.

Ulteo met OpenOffice.org
Ulteo met OpenOffice.org

De twee andere Ulteo-producten zijn in feite geen internetdiensten, al werken ze wel met de bestaande Ulteo-diensten samen. Als je van plan bent met een kale pc de Ulteo-diensten te gebruiken dan kun je daar het Ulteo Application System op installeren. Dat is in feite Linux, die je dezelfde desktop biedt als de Online Desktop, maar dan lokaal. Er is een speciale ‘synchronisatie’-directory. Alle bestanden die je daarin zet worden dan uitgewisseld met de online dienst. Je kunt ze dus delen met anderen of met jezelf als ze zich op een andere locatie bevindt.
Ten slotte is er nog de Ulteo Virtual Desktop: een compacte virtuele omgeving voor Windows XP of Vista die je toelaat de Linux-applicaties van de Ulteo Desktop rechtstreeks onder Windows te draaien.

Nuttig voor bedrijven?
We hebben enige moeite met het nut van de Ulteo Virtual Desktop. Tenslotte kun je de applicaties van de Ulteo desktop, zoals Firefox en OpenOffice.org, ook rechtstreeks onder Windows draaien zonder virtualisatie: er bestaan immers ook Windows-versies van. We zien geen voordeel in het

1
2
3
4
5
Vorig artikelRedder in nood bij gegevensverlies
Volgend artikelMonochrome netwerklaserprinter doet het ook draadloos