Gezocht (m/v): manager van bloederige business

0
71

man in de straat, de leden van rivaliserende families uit te weg ruimen en ten slotte de thuisbasissen opblazen om ze voorgoed de wereld uit te helpen. In de praktijk blijkt het wel wat werk, maar absoluut niet moeilijk. Als het spel niet zo bloederig was geweest – want toegegeven, sommige acties zijn een stuk brutaler dan in deel één – dan had je het gerust aan een kind van vijf of zes jaar kunnen geven. Voor de casual gamer die vaak problemen heeft met andere spellen is dit misschien leuk, maar voor alle anderen is het echt wel een makkie.

The Godfather II

Intimidatieskills vereist
In de Don View heb je een soort 3D-kaart die je een overzicht biedt over de stad. Waar zijn de diverse handelszaken, tot welke businesstak behoren ze en hoeveel bewakers zijn ingezet? Alle relevante informatie vind je hier. Om een zaak over te nemen moet je de bewakers afknallen en de eigenaar vinden. Die heeft een beetje overtuiging nodig en dat doe je door een paar rake klappen uit te delen, te dreigen met een pistool, hem of haar over de reling te houden,… Iedereen heeft wel een zwakte en als je die vindt, levert dat extra geld op. Een metertje rechtsboven geeft aan hoeveel schade je de persoon moet toebrengen om hem of haar te kunnen intimideren. Te veel druk uitoefenen resulteert meestal in het verdwijnen van de eigenaar naar het ziekenhuis en dan moet je het later van nul opnieuw proberen. Doe je het wel goed, dan zal je vanaf nu een deel van de inkomsten doorgeschoven krijgen “ter bescherming van de zaak”.

The Godfather II

Dat betekent wel dat je er een aantal bewakers moet neerzetten, anders kunnen de overige families in geen tijd het handeltje opnieuw overnemen. Je moet natuurlijk wel rekening houden met het financiële

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSnel een netwerkaansluiting creëren
Volgend artikelRedder in nood bij gegevensverlies