Snel een netwerkaansluiting creëren

0
87

voor onze pc. We sluiten wederom één uiteinde van de kabel aan op de adapter en het andere op onze pc. Vervolgens steken we de adapter in het stopcontact. Vanaf nu hebben we een netwerkverbinding tussen onze router en pc.
 
Software
We downloaden de software en installeren deze. De installatie neemt slechts een vijftal minuten in beslag en bovendien is de software Nederlandstalig. Spijtig genoeg zien we een schoonheidsfoutje in de interface: ‘Erweiterte Einstellungen’ is men vergeten te vertalen. Verder ziet de software er heel gelikt uit! De software geeft ons informatie over de adapters, onder andere over de huidige snelheid (51 Mbps in ons geval). Je kan zelf een netwerkwachtwoord opgeven, de firmware bijwerken en dies meer. Een handig stukje software dat een meerwaarde geeft aan de adapters. Ook een installatie-assistent is voorzien. Het venster van deze assistent vertoont echter een fout: het lijkt wel alsof je twee vensters boven elkaar open hebt staan, maar dat was niet het geval.


Oeps… een onzorgvuldigheid in de interface…


Snelheid

De Hercules ePlug-200 Duo adapters zijn gebaseerd op de HomePlug AV standaard. Daardoor is een theoretische snelheid van 200 Mbps mogelijk. In de praktijk zal je echter niet zo’n hoge snelheid halen. Veel hangt immers af van je stroomnet en de afstand tussen de adapters. Wij haalden tijdens

1
2
3
4
Vorig artikelCloud computing is niet zonder problemen
Volgend artikelGezocht (m/v): manager van bloederige business