Tijd voor een (st)reepje muziek

0
80

de TonkyMedia Server muziek van je pc naar de speler kunt streamen. De installatie van de software mislukte op onze Vista-testmachine.
De installatie liep vast tijdens het zoeken naar iTunes op onze pc. Een tweede poging verhielp het probleem niet. Gelukkig kan ook Windows Media Player dienst doen als ‘mediaserver’. De installatie van een proefversie van TwonkyMedia manager verliep dan weer probleemloos.

Windows Media Player
Via Windows Media Player kun je eenvoudig alle bestanden uit je mediabibliotheek delen. De apparaten moeten zich in hetzelfde subnet bevinden om delen mogelijk te maken. Aangezien de meeste particuliere netwerken slechts één router bevatten, is er normaal geen probleem. Om een bestand te delen, moet het zijn opgeslagen in één van de automatisch gecontroleerde mappen. Natuurlijk kan je ook zelf items toevoegen aan de mediabibliotheek. Je moet er verder voor zorgen dat de NP2900 toegang krijgt tot Windows Media Player. Hiervoor dien je enkele instellingen van de Mediabibliotheek te controleren en eventueel aan te passen. Je moet namelijk toestaan dat je media wil delen met de Philips Network Player NP2900. Als dat in orde is, kan je via het menu ‘Muziek’ op de NP2900 navigeren naar de pc waarop de media aanwezig is en je favoriete muziek afspelen.


Geef de speler toegang tot de Mediabibliotheek!

 
Alleen muziek
Gek genoeg wordt van foto’s in de gedeelde mappen wel een thumb weergegeven, maar kan de NP2900 deze niet volledig tonen op het scherm. Ook video’s weergeven op het scherm lukt niet. Windows Media

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelNieuwe versie van compacte mediaspeler van Freecom
Volgend artikelNettop met grafische kracht