Home Audio / Video

Tijd voor een (st)reepje muziek

0
80

(802.11b/g). Er is ondersteuning voor WEP 128-bits, WEP 64-bits en WPA encryptie. Dankzij de meegeleverde muurbeugel kan je de speler ook eenvoudig aan de muur bevestigen.
 
Afstandsbediening
In tegenstelling tot de speler zelf, bevat de afstandsbediening erg veel knoppen. Verwonderlijk is dat niet, aangezien de volledige bediening van de NP2900 gebeurt met de afstandsbediening. Hoewel er veel knopjes zijn aangebracht op de afstandsbediening, stoort dat niet. Ze zijn immers voorzien van goede aanduidingen, waardoor je snel weet waarvoor elk knopje dient. Tot slot ligt de afstandsbediening goed in de hand en is ze erg stijlvol. De hoofdkleur is zwart, maar het directioneel pad is uitgevoerd in zilverkleur.

Aansluiten
De speler installeren is heel eenvoudig. Eerst voorzie je het toestel van stroom. Het toestel start daarna op. Via de afstandsbediening kiezen we voor ‘Instellingen’ en vervolgens voor netwerkinstellingen. In het menu kan je een keuze maken uit draadloos of bedraad verbinden. We kiezen voor draadloos en zien onmiddellijk ons draadloze netwerk in de lijst staan. We selecteren dit en voeren onze wpa-sleutel in. De NP2900 verkrijgt via dhcp een ip-adres, maar je kan desgewenst ook een fixed-ip opgeven. We krijgen nog de vraag of we willen verbinden met internet en bevestigen deze vraag met ja. Tot slot krijgen we een melding dat we verbonden zijn. Vanaf nu kan je volop genieten van de functies van de speler, met name internetradio en gestreamde muziek.


Handig lcd-scherm geeft albumhoesjes weer…

Mediaserver
Om muziek naar de speler te streamen heb je een mediaserver nodig. De NP2900 zoekt automatisch naar UPnP mediaservers. Philips levert TwonkyMedia Server software mee zodat je na installatie van