Swingend mobieltje

0
76

van een opening waarin je een stylus kwijt kan en ook de camera en flitser vinden we hier terug.

Bediening

Het toestel gebruikt Symbian OS versie 9.4 als besturingssysteem met het bekende S60 platform dat bedoeld is voor smartphones. De bediening van het toestel verloopt dan ook erg vlot. Naar keuze kan je de stylus, het plectrum of gewoon je vingers gebruiken. De hele gebruikersinterface is namelijk geoptimaliseerd voor gebruik met één hand en dankzij tactile feedback krijg je een trilling ter bevestiging van de aanraking. Een alfanumeriek keypad en mini qwerty toetsenbord op het touchscreen zorgen ervoor dat je vlot kan typen. Voor het mini qwerty toetsenbord kan je best de stylus gebruiken, maar gelukkig kan je het toetsenbord ook het volledige touchscreen laten benutten en zodoende wel je vingers gebruiken.
Een andere leuke functie is handschriftherkenning. Dit lijkt op het eerste zicht niet vlot te werken, maar om de telefoon aan ons handschrift te laten wennen, voeren we een handschrifttraining uit. Na deze training herkent het toestel ons handschrift beter, maar het blijft toch wennen en bovendien moet je handschrift heel nauwkeurig zijn, want anders werkt het niet goed.

Bedien je Nokia 5800 XpressMusic met het plectrum!

Software
Op de cd-rom treffen we Ovi Suite aan. Met Nokia Ovi Suite krijg je eenvoudig toegang tot de inhoud van je Nokia 5800 XpressMusic. Bovendien kun je je foto’s gemakkelijk en veilig delen via de dienst

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelCompacte PowerShot met groothoekzoom en HDMI-aansluiting
Volgend artikelEerste Blu-ray-speler die zowel dvd-audio als sacd kan weergeven