Makkelijk en snel draadloos met bereikvergroting

0
40

poorten. Daar heeft Sitecom helaas niet aan gedacht. Je moet eerst de software met stuurbestanden installeren en dan pas de usb-adapter inpluggen. Dat werkt als een fluitje van een cent, ook onder Windows Vista. Wij gebruikten een Fujitsu Siemems Esprimo notebook met dit besturingssysteem om de test mee uit te voeren.

Router webinterface met veel instelmogelijkheden
Router webinterface met veel instelmogelijkheden

Installatie Range Extender
De ‘Range Extender’ ziet eruit als een kleinere versie van de router. Hij heeft wel maar één netwerkpoort en slechts twee antennes. Standaard heeft hij een ip-adres in het binnennetwerk van de router en een webinterface met dezelfde inlog. Ook hier staat dat op een op de onderzijde van de Extender aangebracht etiket en is het nergens te bekennen in de meegeleverde documentatie. Je moet de Extender eerst via zijn webinterface zeggen welk het SSID van zijn ‘parent’-AP is, dus het SSID van de router. Een mobiele WLAN-gebruiker die merkt dat zijn verbinding met de router niet echt goed meer is, kan dan een nieuw draadloos netwerk zoeken met het SSID van de Extender en dan met dezelfde netwerkgegevens verderwerken. Althans, dat is de bedoeling.

Sitecom 330 Wireless Range Extender
Sitecom 330 Wireless Range Extender

Zo makkelijk is dat echter niet. Windows Vista wil immers van elk netwerk weten wat voor soort netwerk het is. En dus vertikt hij te werken totdat dat opgegeven is. Elke gebruiker – en zeker die met Vista – moeten dus eerst het Extender-WLAN in hun configuratie van draadloze netwerken opnemen. Dan kun je

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpvolger van de DS Lite
Volgend artikelInkjetmultifunctionals voor het kleine kantoor