Draagbaar digitaal tv kijken

0
86

‘standaard’ knoppen ook over enkele extra’s, zoals een snapshot-knop waarmee je eenvoudig snapshots van het tv-beeld kan nemen tijdens het kijken. Dat kan soms wel handig zijn, al was het maar om een snapshot te nemen van je favoriete acteur of actrice. De afstandsbediening is uitgevoerd in zwart/zilvergrijs.

Beeldkwaliteit
De beelden die we ontvangen, zijn glashelder. De kwaliteit van het digitale signaal is een stuk beter dan die van het analoge signaal dat je in het verleden ontving via de antenne. Toch een negatieve noot: we kunnen sowieso geen commerciële (Belgische) zenders ontvangen zoals eerder besproken. Spijtig genoeg kunnen we in de omgeving Hoogstraten, dicht bij de Nederlandse grens, ook bijna geen publieke Belgische zenders ontvangen. Een, Canvas/Ketnet en Canvas+/Ketnet+ komen wel in onze lijst wanneer we scannen naar zenders, maar het signaal blijkt te zwak om zonder storing te bekijken. Nederlandse zenders (Nederland 1, 2 en 3 en Omroep Brabant) ontvangen we dan weer zonder enig probleem.
Bij de digitale radiostations stellen we hetzelfde probleem vast: de Belgische zenders verschijnen wel in de lijst, maar ze zijn niet goed te beluisteren, de Nederlandse wel! Met een buitenantenne zou je dat probleem kunnen verhelpen, want als we ons verplaatsen in huis, hebben we wel goede ontvangst van Belgische televisie- en radiostations.


Een voorbeeld van een binnenshuisantenne

 
Jammer dat de digitale signalen niet beter te ontvangen zijn binnenshuis. Teletext kan je net zoals op een gewoon televisietoestel opvragen als deze fuctie beschikbaar is op het gekozen kanaal. Je kan met de afstandsbediening eenvoudig navigeren in de teletext-weergave. De afstandsbediening werkt

1
2
3
Vorig artikelHup met de vingertjes
Volgend artikelNóg beter presteren in games