Draagbaar digitaal tv kijken

0
86

overigens goed, al moet je ze wel goed in de richting van de ontvanger richten en dat is niet zo handig. Dat is een bijkomend nadeel als je enkel usb-poorten aan de achterzijde van je pc hebt. In dat geval zul je een usb hub moeten aanschaffen.
Ook een Elektronische Programma Gids (EPG) is aanwezig. Hierin krijg je meer informatie over een programma. Behalve de naam en de tijd waarop het programma begint en eindigt, krijg je nog een beetje extra informatie.
Opnemen van programma’s behoort ook tot de mogelijkheden en je kan dit zelfs plannen. Een nadeel is dat het toestel slechts over één tuner beschikt, zodat je niet naar een andere zender kan zappen tijdens een opname. Hou ook rekening met het feit dat digitale opnames, ondanks het gebruik van compressie, heel wat ruimte in beslag nemen op je harde schijf. Tijdens onze test stelden we vast dat een opname van 30 minuten ongeveer 500 mb in beslag neemt (mpeg-2 formaat).

sponsored links Fujitsu Siemens Slim Mobile USB DVB-T


Conclusie
Het Slim Mobile USB DVB-T toestelletje van Fujitsu Siemens is een streling voor het oog, compact en bovendien zeer gebruiksvriendelijk dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Jammer dat het digitale signaal via de ether niet overal goed te ontvangen is. Als je geen probleem maakt van het feit dat het toestel slechts over één tuner beschikt, is dit een aanrader.
Adviesprijs
Op internet is dit toestelletje te vinden vanaf ongeveer 36 euro (exclusief verzendkosten).
Systeemvereisten
Voor timeshift en opnemen in mpeg-2: Intel Pentium 4 2,4 GHz (Hyper-Threading), AMD Athlon XP 2400+, Intel Pentium Mobile 1,3 GHz. Vga-kaart met ondersteuning voor DirectX 9.0c, minstens 256 mb ram, minimum 200 mb vrije schijfruimte, een vrije usb-poort, een geluidskaart, Microsoft Windows XP, XP MCE 2005 of Vista. Voor HDTV (mpeg-2) Vga-kaart met ondersteuning voor DirectX 9.0c en DXVA. HDTV werkt alleen wanneer het tv-signaal in HDTV-formaat wordt uitgezonden. Voor H.264 opname (SDTV): Pentium 4 2,8 GHz (Hyper-Threading) of gelijkaardig.
1
2
3
Vorig artikelHup met de vingertjes
Volgend artikelNóg beter presteren in games