Compacte design-geluidsinstallatie die goed klinkt

4
551

toont zenderinformatie met behulp van RDS en heeft 40 voorkeuzestations die hij volautomatisch kan invullen. Er is een slaaptimer voorzien, zodat je het toestel op je slaapkamer kunt gebruiken als wekker, maar ook om mee in Philips MCD908 afstandsbedieningslaap te vallen. Helaas is er geen aparte instelling voor het volume mogelijk. Wij zouden het veel nuttiger gevonden hebben als we een hoger volume voor de wekkerfunctie hadden kunnen instellen.

Afstandsbediening
De meegeleverde afstandsbediening ziet er erg fraai uit met een effen geborsteld aluminium front en een met leer beklede rugzijde. In de praktijk blijkt de afstandsbedienig moeilijk in het gebruik om dat er geen voelbare toetsen zijn en geen verlichting waardoor ze in het donker bijna niet te gebruiken is. Bovendien zijn sommige oppervlaktetoetsen erg dicht tegen elkaar gezet, waardoor mannen met dikkere vingers problemen zullen hebben. De toetsen zien er overigens wel uit als aanraaktoetsen, maar ze zijn het niet: je moet ze wel degelijk indrukken. Alleen liggen ze gelijk met het oppervlak van de afstandsbediening, waardoor je ze niet kunt voelen. Dit is duidelijk een voorbeeld waar men is gegaan voor het design en onvoldoende gelet heeft op het praktische.

Conclusie
De Philips MCD908 geeft een verrassend aangenaam en warm klinkend geluid. Hij is niet zo goedkoop, maar produceert wel een heel wat beter geluid dan we gewend zijn van zowat alle compacte geluidsinstallaties. Films kijken gaat ook, maar hij biedt dan alleen stereogeluid, geen surround. Als je een minimum aan luidsprekers wenst die niet al te groot zijn maar toch een mooie klank leveren, dan bedient Philips je met dit toestel op je wenken.
Adviesprijs
650 euro (straatprijzen rond 450 euro).
Systeemvereisten
Productspecificaties:
Voorversterker: buizen, Dolby Digital decoder
Eindversterker: klasse-D
Vermogen: 2x 75W gemiddeld, 2x 150W piek bij 4 Ohm en 10% THD
Verbruik: 85 W
Praktijkvervorming: 0,7%
Kanaalscheiding: minstens 40 dB
Signaal-ruisverhouding: minstens 60 dB
Frequentiebereik: 100 Hz – 20 kHz (+0,5/-2 dB)
Schijfspeler: cd, cd-r, cd-rw, mp3/wma-cd, dvd, DivX
Tuner: MW, FM + RDS, 40 voorkeuzestations, automatische afstemming mogelijk
Luidsprekers: 3-weg; 5" (13 cm) woofer, dome midrange, ribbon tweeter
1
2
3
4
5
Vorig artikelEffectiever informatie visualiseren en delen
Volgend artikelInbraak op netwerk, en u weet er niet van

4 REACTIES

  1. Philips probeert gelukkig er iets aan te doen,Inderdaad is het hifi stereo gebeuren helemaal weggezakt door alle moderne uitvindingen en snufjes maar het is de geluidskwaliteit niet ten goede gekomen.Alle gecomprimeerde bestanden van geluid zoals mp 3 enz doen allemaal afbreuk aan het origineel.En om buizen te gebruiken lijkt mij inderdaad meer een design optie dan een technische optie hoewel buizen op hifi gebied perfect zijn.Maar een frequentiebereik in het laag tot 100 hz lijkt mij gn hifi de norm is tenslotte 20-20.000 hz.?? Ik houd mij nog maar aan de MFB techniek van philips uit de jaren 70 die zijn qua geluidskwaliteit nog niet evenaard.

  2. Als je voor de Kef Cresta reeks (of nu de C-reeks) gaat, ben je nog goedkoper af. Deze luidsprekers geven voor een prikje een fantastisch geluid weer.
    Spijtig dat ook dergelijke kwaliteitsmerken lijden aan het ‘made in china’ syndroom….

  3. Het is inderdaad zeer spijtig dat het merendeel geen goede kwaliteit meer weet te appreciëren…Waar is de tijd dat je écht indruk kon maken met een Quad-installatie. Vandaag gooi je hogere ogen met een surround-setup van pakweg €300 die niet aan te horen is, dan met een McIntosh die een honderdvoud kost….
    Zelfs met oudere (zeg maar tweedehands) apparatuur kan je een veelvoud aan kwaliteit prodceren brengen en hoeft het niet duurder te zijn.
     
    Ik blijf bij mijn ‘separates’
    Groetjes,
    Wouter

  4. 2 termen die men eigenlijk nooit samen kan gebruiken: hi-fi en klasse D versterker. Sorry jongens, dat is onzin.
    Mooi poging van Philips eigelijk maar je kan je afvragen of het zin heeft. Zoals jullie zelf schrijven is er in de markt nog weining interesse voor echte hi-fi. Eigenlijk niet abnormaal. Het gros van de bevolking loopt enkele uren per dag met pluggen in de oren en liefst dan nog op een hoog volume. De beschadigingen zijn dan ook dermate groot dat ze geen onderscheid meer kunnen maken tussen hifi en zeg maar muziek.
    Wat betreft jullie stelling "Als je die details in je muziek wilt, moet je heel wat meer geld uitgeven en zullen de luidsprekers flink wat groter moeten zijn". Daar ben ik het totaal oneens mee. Doe eens een luistertest van de Pioneer S-A4SPT-VP. OK, toegeven, 1 luidspreker kost ongeveer de prijs van de ganse Philips installatie maar ze zijn wel het levende bewijs dat detail, warmte en vermogen uit een kleine speaker wel kunnen.
     

Reacties zijn gesloten.