Sennheiser HD800 koptelefoon review

Ultra high-end koptelefoon

3
Sennheiser HD 800
Sennheiser HD 800
Sennheiser gebruikte in de HD 800 de grootste dynamische ‘drivers’ van alle koptelefoons. Deze met de hand vervaardigde hifi-hoofdtelefoon richt zich tot muziekliefhebbers die niet de ruimte of de mogelijkheid hebben om via hoogwaardige luidsprekers naar muziek te luisteren. Vol verwachting zetten we de set op onze oren voor een luistertest.

De Duitse fabrikant Sennheiser is van oorsprong een hifi-fabrikant van hoogwaardige koptelefoons en microfoons. Sennheiser maakt vandaag ook draadloze headsets voor pc’s, handenvrije headsets voor gsm’s en hoogwaardige oortjes voor mp3-spelers die doorgaans beter klinken dan de standaard meegeleverde exemplaren.

Sennheiser heeft echter nog steeds hifi-koptelefoons in zijn gamma. Die worden heus niet alleen door studiotechnici gekocht. Er zijn nog altijd voldoende muziekliefhebbers voor wie het beste niet goed genoeg is, maar die niet altijd de ruimte of de mogelijkheid hebben om muziek via hoogwaardige luidsprekers te beluisteren. Een koptelefoon zoals de hier geteste HD 800 kan dan uitkomst bieden.

3 REACTIES

  1. Waauw, altijd leuk om een test te lezen van een degelijke hifi-component. No-nonsense! Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben eens benieuwd hoe hij het ervanaf gaat brengen in vergelijking met de Grado GS1000i…
    Kleine toevoeging aan de test: een goeie platenspeler is nóg aangenamer om naar te luisteren dan de genoemde CD/SACD!

  2. Heb net draadloos koptelefoon systeem Sennheiser RS180 gekocht voor 249 euro, maar ook de HD800 beluisterd. Natuurlijk is er verschil in geluidskwaliteit, maar dat is geen factor 4 (zoals het prijsverschil). De twee zijn duidelijk familie: draagcomfort, hoe het geluid ‘aankomt’ in je hoofd (heel anders dan bijv. de AKG 100-zoveel serie, die ik hiervoor had – ook de nieuwe 142 en 272 gehoord); uiteindelijk doe ik met een koptelefoon toch een concessie tov. mijn goede geluidsinstallatie en omdat het draadloze systeem van de RS180 ook nog eens het eerste is in mijn huis dat het goed blijkt te doen (hulde hulde), is voor mij de keus simpel: gebruiksgemak en lagere prijs wegen meer dan het iets mooiere geluid van die top koptelefoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.