All-in-one mobiele telefoon

0
72

goed de knoppen op de zijkant van het toestel kunnen gebruiken voor de volumeregeling van de radio. Meer nog, Samsung Omniaals je het volume van de radio wil regelen met de knoppen op de zijkant, valt de radioweergave weg… Jammer! Luisteren naar de radio kan via de stereospeakers, maar je moet wel de oortjes inpluggen omdat deze dienst doen als antenne. Het volume kan je zo luid zetten dat het hinderlijk kan zijn voor de omgeving. Als je geen boete wil voor geluidsoverlast, kan je dus maar beter opletten op openbare plaatsen.
Mediabestanden bekijken en/of beluisteren kan je via het Media Album. Via ‘Photo Slides’ kan je foto’s bekijken als een dia-reeks waarop automatisch wordt ingezoomd. Office documenten (Word, Excel, PowerPoint en OneNote) kan je openen en/of bewerken met de Mobile versies van deze bekende kantoorsoftware. Ook Google Maps en Live Messenger zijn van de partij. Dankzij Google Maps en de ingebouwde gps kan je ook navigeren met de Omnia. Van echte navigatie is met Google Maps geen sprake, maar niets belet je om bijvoorbeeld software van TomTom aan te schaffen, waarmee je wel volwaardig kan navigeren.

Camera
Dit toestel heeft een ingebouwde 5 megapixel camera. In het verleden bleek echter al vaak dat camera’s in gsm’s geen kwaliteitsvolle foto’s leverden die vergelijkbaar zijn met een middenklasse, digitale camera. We zijn dus zeer benieuwd naar de kwaliteit van de camera. De camera biedt heel wat functionaliteit: een hele reeks voorgedefinieerde programma’s zoals:Landscape, maar ook bijvoorbeeld Firework. Het toestel ondersteunt Face- & Smile Detection en beschikt over een panoramafunctie. Ook een beeldstabilisator en autofocus zijn van de partij. Macro-opnames zijn eveneens mogelijk. Dankzij de ingebouwde flitser kan je ook ’s avonds foto’s maken, maar verwacht geen wonderen van deze kleine flitser. Net zoals bij digitale camera’s kan je desgewenst de helderheid, ISO-waarde en witbalans aanpassen. De bediening van de camera is zeer intuïtief. Je kan het touchscreen namelijk gebruiken om allerlei instellingen aan te passen en de shutter bedien je met de middelste toets op de voorkant van het toestel (trackpad).
De foto’s vallen op het eerste zicht zeer goed mee, maar wanneer je ze meer in detail gaat bekijken, zie je toch dat de kleuren een beetje ‘flets’ zijn en dat er wat ruisvorming zichtbaar is. Al bij al zijn we

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelTypen is zilver, spreken is goud
Volgend artikelWords, words, words