Documenten bewerken en delen via het web

0
132

Upload Tool. Google biedt die mogelijkheid niet, maar laat in tegenstelling tot Microsoft wel toe om documenten te e-mailen.

Microsoft Office Live Workspace
Multiple Document Upload Tool van MS Office Live Workspace

Naast Office-documenten kun je ook andere types documenten uploaden, gaande van pdf’s tot grafische bestanden en zip-files. Alleen bestanden die een veiligheidsrisico inhouden kun je niet in jouw ‘workspace’ bewaren. Het systeem kan dus ook dienen als back-up voor al je belangrijke documenten of als alternatief voor een usb-geheugenstaafje dat je overal met je meeneemt.

Is het veilig?
Microsoft belooft dat het je documenten met niemand zal delen tenzij je daar zelf de toestemming voor geeft. Jouw documenten worden ook niet bezocht door de zoekmachines van Microsoft. De dienst draait op beveiligde servers die constant worden geback-upt. Niettemin is het steeds een goed idee persoonlijke kopieën bij te houden van belangrijke documenten.

Google Docs

Wat is het?
Google Docs is een combinatie van een beveiligde virtuele werkplek en drie online applicaties die je via een webbrowser overal kunt gebruiken, zelfs op een recente smartphone of pda via de speciale mobiele editie van Google Docs. De mobiele editie laat voorlopig alleen toe documenten te raadplegen. Raadplegen van presentaties kan bovendien voorlopig alleen op de Apple iPhone. Microsoft biedt momenteel echter geen enkele vorm van ondersteuning voor mobieltjes.
Mits de installatie van een plug-in, kun je de tekstverwerker, het rekenblad en de presentatiemodule ook uitvoeren wanneer er geen internetverbinding is. Google Docs Offline bewaart dan ook het document

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSmartphone waarmee je je weg terugvindt
Volgend artikelAl je bestanden wereldwijd toegankelijk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.