Documenten bewerken en delen via het web

0
132

van jouw keuze klik je rechts bovenaan op de optie ‘Settings’.

Google Docs
Voorbeeld van de Google Docs presentatiemodule

Wat kost het?
De dienst is gratis, maar je moet wel een Google Account aanmaken. Als je al gebruik maakt van Google Mail (gmail) heb je reeds een dergelijke account en hoef je je dus niet opnieuw in te schrijven. Wil je anderen een document laten raadplegen, dan kan dat via een ‘invite’; maar als die anderen het document ook moeten kunnen wijzigen, dan is Google Account toch vereist.
Google Apps is een combinatie van Google Docs, Google Mail en andere Google-diensten met professionele ondersteuning voor bedrijven en organisaties. Ook daarvan bestaat een gratis versie met 6,8 GB opslagruimte per gebruiker, maar de ‘Premier Edition’ met 25 GB opslagruimte per gebruiker en een aantal geavanceerde mogelijkheden kost 40 euro per gebruiker per jaar.

Google Docs
Google Docs werkplek met geopend document

Hoeveel en wat kun je bewaren?
Een individueel document kan niet groter zijn dan 500 KB. Een rekenblad kan niet meer dan honderdduizend cellen bevatten en mag niet groter zijn dan 1 MB. Een presentatie is maximaal 10 MB

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSmartphone waarmee je je weg terugvindt
Volgend artikelAl je bestanden wereldwijd toegankelijk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.