Documenten bewerken en delen via het web

0
132

perfect gebruiken in een Nederlandse of Franse versie van MS Office XP of hoger, maar de menu’s spreken voorlopig enkel Engels.

Microsoft Office Live Workspace
Document opslaan op Office Live Workplace direct in MS Word 2007 (Nederlandstalige dialoog)

Wat kost het?
De dienst is gratis, zowel voor persoonlijk als voor professioneel gebruik. De reclame die er vanaf oktober dit jaar op zal verschijnen, moet je er voor lief bij nemen. Je moet wel verplicht een (gratis) Microsoft Live ID nemen. Dit is een universele inlognaam die ook wordt gebruikt voor alle andere webdiensten van Microsoft, zoals het populaire chatprogramma Windows Live Messenger. De kans is groot dat je al een Live ID hebt. Dan hoef je dus niet opnieuw de lange en vervelende registratieprocedure te doorlopen.
In andere landen biedt Microsoft ook een betalende versie aan van Office Live voor kleinere bedrijven. Deze Office Live Small Business biedt aan KMO/MKB’s onder andere de bijkomende mogelijkheid om eenvoudig een website met een eigen domeinnaam te creëren. Die geavanceerde versie zal bij ons pas ten vroegste in 2009 beschikbaar komen.

Microsoft Office Live Workspace
Takenlijst in MS Office Live Workspace

Hoeveel en wat kun je bewaren?
Je kunt maximaal 500 MB aan documenten opslaan. Een individueel document mag maximaal 25 MB groot zijn. Wil je meerdere documenten tegelijk uploaden, dan kan dat via de Multiple Document

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSmartphone waarmee je je weg terugvindt
Volgend artikelAl je bestanden wereldwijd toegankelijk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.