Aanraken volstaat

0
42

demonstreerde op Cebit in maart 2007 de eerste gewone LCD-monitoren met Acoustic Puls Recognition (APR). APR gebruikt een slijtvaste glasplaat met sensoren in de rand die geluidsgolven opvangen, interpreteren en omzetten in coördinaten. Die registreren aan de hand van het type geluidsgolf heel precies de soort en de kracht van een aanraking; software interpreteert die vervolgens.

ELO LCD-monitoren met APR-technologie
Sensoren in de rand vangen geluidsgolven op, interpreteren ze en zetten ze om in coördinaten

APR reageert net zoals RTT op elke soort aanraking, ook die met een kredietkaart of met een prothese, maar kan tegelijk niet gewenste aanrakingen zoals die van regendruppels negeren (iets wat RTT niet kan). Ook ‘palm rejection’ is mogelijk, zodat gebruikers met de palm van hun hand op de glasplaat kunnen rusten zonder een aanraking te genereren. Calibratie is in tegenstelling tot bij RTT niet nodig. APR is ideaal voor publieke toepassingen zoals informatiesystemen, kiosken, betaalterminals etc. De schermen zijn volledig slijtvast, resistent tegen vandalisme (de glasplaat kan zo dik en stevig gemaakt worden als gewenst) en kunnen ook perfect in weer en wind worden opgesteld.

Praktijk
ELO brengt nu ook een reeks aanraakgevoelige LCD-monitoren op de markt met APR-technologie. De schermdiagonalen variëren van 12 tot 19 inch en worden in verschillende uitvoeringen en prijsklassen aangeboden. Distributeur DOBIT stelde ons kort de ELO 1529L LCD Desktop Touchmonitor ter beschikking met een schermdiagonaal van 15 inch en een vaste resolutie van 1024 x 768 pixels. De

1
2
3
Vorig artikelMedion netbook in de aanbieding bij Aldi
Volgend artikelSpiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.