Aanraken volstaat

0
42

grotere modellen hebben een resolutie van 1280 x 1024 pixels. (De technologie is in theorie geschikt voor monitoren met een resolutie van 4000 x 4000 pixels en een diagonaal van 32 inch.) Alle monitoren in de reeks staan op een stevige voet en zijn kantelbaar. De monitoren zijn vuil- en stofdicht en hebben een garantie van drie jaar. Naast een VGA-aansluiting voor het beeld gebruiken deze monitoren ook nog een USB- of seriële aansluiting voor het afhandelen van de aanrakingen.

ELO Acoustic Pulse Recognition schermen

Op de beeldkwaliteit valt niets aan te merken; het scherm is even helder als bij een gewone lcd-monitor. De monitor reageert werkelijk heel precies op aanrakingen. We konden zelfs een potlood of pen gebruiken om aanrakingen te registreren; de glasplaat is daartegen bestand. Tikken met een puntig voorwerp op de glasplaat resulteerde niet in een beschadiging. Vlekken konden we probleemloos met vocht verwijderen, zonder dat het scherm de aanrakingen registreerde.
APR zou wat ons betreft ook een flinke verbetering zijn voor aanraakgevoelige handheld-schermen, maar voorlopig zijn er nog geen fabrikanten die deze technologie gebruiken voor hun smartphones of pda’s. De technologie is echter wel in OEM beschikbaar, dus wie weet komt dat nog wel.

Adviesprijs
adviesprijzen: ca. 500 euro voor het 15-inch model uit de 3000 -reeks

Systeemvereisten
drivers zijn beschikbaar voor Windows Vista, Windows XP, Windows Embedded, Windows 2000, Windows CE, Linux en MacOS.X.

Fabrikant: ELO TouchSystems
Distributeur: DOBIT

Kort
* Er bestaan minstens negen verschillende technologieën voor ‘touch screens’.
* De nieuwe technologie Acoustic Pulse Recognition is slijtvast, breed inzetbaar en biedt hoge precisie.
1
2
3
Vorig artikelMedion netbook in de aanbieding bij Aldi
Volgend artikelSpiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.