Panasonic Lumix DMC-GF5 systeemcamera

Compacte systeemcamera van Panasonic

0
Panasonic breidt de Lumix serie digitale camera’s uit met een compact spiegelloos model dat kan uitgerust worden met verschillende lenzen voor meer creativiteit dan bij een gewone compactcamera.

De nieuwe Panasonic Lumix DMC-GF5 is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 12,1-megapixel Live MOS-sensor en verbeterde Venus Engine. De MicroFourThirds systeemcamera maakt gebruik van een Contrast AF scherpstelsysteem, dat een grotere nauwkeurigheid en snellere scherpstelling zou bieden in vergelijking met het Phase-difference AF-systeem, dat veel wordt toegepast bij DSLR-camera’s. De GF5 heeft ook een 3-inch touchscherm met 920.000 pixels waarmee je onmiddellijk kan scherpstellen op het onderwerp door het aan te raken op het LCD-scherm en ook de sluiter kan bedienen. Met AF TRacking kan je een bewegend onderwerp ook volgen nadat het is vergrendeld door middel van een aanraking. De GF5 kan hoge-snelheidopnames maken met vier beelden per seconde in volledige resolutie.

Panasonic Lumix DMC-GF5

Panasonic Lumix DMC-GF5 (© ; licentie: )


De Scene Guide biedt instructies voor verschillende soorten opnames om mensen te helpen die voor het eerst een systeemcamera met verwisselbare lens gebruiken. De GF5 biedt ook de Creative Control-modus die over veertien creatieve filters beschikt, zoals Retro, Sepia, Soft Focus enzovoort. De systeemcamera kan ook 1920 x 1080 Full HD videobeelden met stereogeluid opnemen. De GF5 heeft een speciale video-opnameknop aan de bovenzijde om een opname onmiddellijk te starten.

De Panasonic Lumix DMC-GF5 is vanaf mei 2012 verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, bruin en rood en in vier verschillende kits voor de volgende adviesprijzen:
– body: € 499,
– Standaard Zoom kit (met Lumix G VARIO 14-42mm/F3.5-5.6): € 549,
– Power Zoom kit (met Lumix G X VARIO PZ 14-42mm/F3.5-5.6): € 699,
– Double Lens kit (met Lumix G 14mm/F2.5 en Lumix G VARIO 14-42mm/F3.5-5.6): € 699.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.