Kleine Belgische drumrobot aangestuurd via het web

0
30
Een muzikale techneut uit België ontwikkelde een kleine drumrobot die hem bij het gitaarspelen begeleidt en die hij bedient met de browser van zijn tablet.

My Little Arduino Drummerbot is gebouwd met verschillende voorwerpen, waaronder een pannendeksel, fietsbel en nog wat onbestemde onderdelen. Voor de aandrijving van de percussie-elementen maakt de drummerbot gebruik van Arduino hardware en een sequencer, zoals bij de meeste drumcomputers. De interface van de digitale sequencer toont op het tablet acht lijnen met een zestiendelig patroon waarop het ritme wordt ingegeven. De acht lijnen sturen elk één servomotor aan. Op twee na hebben die servo’s zowel links als rechts een percussie-onderdeel. Op die manier kan de drummerbot in totaal veertien verschillende geluiden genereren. Het patroon in de webbrowser van het tablet wordt in een string verstuurd naar de Arduino controller via HTTP.

My Little Arduino Drummerbot drumrobot

My Little DrummerBot (© ; licentie: )

De maker, die het pseudoniem Steffest voert, laat zich bij het gitaarspelen begeleiden door de kleine drummerbot die een ritme speelt dat aan blueslegende Bo Diddley doet denken. Hij geeft op zijn blog wel toe dat het geluid dat de drumrobot voortbrengt zonder versterking wat mager uitvalt en dat hij de song oppimpte in Ableton Live. Hem echt ‘live’ begeleiden doet de drummerbot dus niet in de YouTube video die je hieronder kan bekijken. En beluisteren uiteraard…

Vorig artikelCompacte systeemcamera van Panasonic
Volgend artikelStevige desktop met beproefde componenten bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.