Van eencellig organisme tot ruimtevaarder

0
34

volledig naar je wensen vormgeven. Je begint met een stadhuis in elkaar te knutselen, daarna volgen de land-, zee- en luchtvoertuigen. Verder kan je huizen, fabrieken en ontspanningseilandjes creëren om in je stad te zetten en zo de productiviteit en het geluk op te krikken. Uiteraard kost dat allemaal geld en dat verwerf je door specerijengeisers in te palmen. Wie niet graag creëert, kan hier gewoon kiezen uit de vele gebouwen die al beschikbaar zijn.

Spore
Probeer eens een stad te bekeren

De bedoeling is om alle andere steden op je planeet te veroveren. Dat kan op drie verschillende manieren: door je leger uit te bouwen en aan te vallen, door handelsroutes te leggen en een failliete stad te kopen of door het religieuze pad te bewandelen en de andere steden tot jouw godsdienst te bekeren. Het klinkt allemaal zeer uitdagend, waarschijnlijk ook omdat het doet denken aan games als Sid Meier’s Civilization, maar het blijft zeer elementair en beperkt. Bovendien lijkt het alsof de verschillende overwinningen helemaal anders zijn, maar in de praktijk stuur je zowel bij de religieuze als bij de militaire aanpak tanks naar naburige steden. Ofwel roepen ze een groot godsbeeld op om de stad te bekeren, ofwel vallen ze aan. Het ziet er anders uit, maar voor de gameplay is er geen verschil.

Spore
De beschavingsfase doet aan Sid Meier’s Civilization denken

Houston, we have a problem
Op naar de ruimte dan maar, maar eerst moet je natuurlijk nog een ruimteschip bouwen. Daarna ga je het universum in en voor velen zal het spel nu pas echt beginnen. De ruimtefase is namelijk de eerste

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMultimedia-harde schijf die tegen een stootje kan
Volgend artikelMedion netbook in de aanbieding bij Aldi