Van eencellig organisme tot ruimtevaarder

0
34

realtime strategiespel, waar je enkel nog de uitrusting van je wezens kan bepalen. Je hebt de controle over zes van je wezens – dit aantal wordt geleidelijk uitgebreid naar twaalf – en voor het eerst worden ook hutjes bij het spel betrokken.

Spore
Voor het eerst worden ook hutjes bij het spel betrokken

Doordat je slechts zes hutjes kan zetten en er negen beschikbaar zijn, zal je ook hier opnieuw moeten kiezen. Wil je de vrede bewaren, dan kan je de instrumentenhutjes met didgeridoo’s, maracas en houten hoorns zetten. Er zijn ook hutjes die je wezen uitrusten met vislijnen, geneesstokken, toortsen, speren… Je kan nog steeds kiezen om andere stammen aan te vallen en uit te roeien, of ze op vreedzame wijze je bondgenoot te maken. Algemeen geldt echter dat je van Spore niet te veel diepgang moet verwachten. Bij het aanvallen zal je vaak gewoon op dezelfde toets rammen, bij het imponeren moet je het instrument bespelen dat de andere stam graag wil horen. Dit wordt duidelijk gemaakt met pictogrammetjes boven hun hoofd, dus jij moet dan zo snel mogelijk op de corresponderende knop drukken. Om de stam niet te laten verhongeren en om nieuwe stamleden te baren, heb je voedsel nodig, maar dat is dan ook de enige resource in deze fase.

Spore
Andere stammen aanvallen en uitroeien is één van de mogelijkheden 

Steden uitroeien, kopen of bekeren
De beschavingsfase ligt in dezelfde lijn van de stammenfase, maar dan groter. De belangrijkste vernieuwing ten opzichte van de vorige fase is het toevoegen van gebouwen. Ook deze kan je

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMultimedia-harde schijf die tegen een stootje kan
Volgend artikelMedion netbook in de aanbieding bij Aldi