Goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat

0
84

verstaanbaar, maar enthousiast kunnen we toch niet zijn over de hakkelende, nasale computerstem.

Een PDF-bestand met invulvelden, inclusief de aanvinkvakjes
Een PDF-bestand met invulvelden, inclusief de aanvinkvakjes

Wellicht interessanter is de mogelijkheid om invulformulieren te maken. Vertrekkend van een gewoon PDF bestand dat je geacht wordt af te drukken en dan met een balpen in te vullen, maakt PDF Converter Professional er met één klik een PDF bestand van dat je nadien elektronisch op het computerscherm kunt invullen, ook in Acrobat Reader.
Bij relatief eenvoudige, goed opgestelde invulformulieren verliep dit proces tijdens onze testen nagenoeg foutloos, inclusief de aanvinkvakjes. Bij fantasierijke documenten bleek nadien wel enige correctie aan de formulierelementen noodzakelijk.
Tot slot kun je hier de PDF-documenten beschermen met verschillende beveiligingsopties, zoals reeds eerder in dit artikel besproken werd.

Conclusie
Nuance PDF Converter 5 Professional is een prima product, al is het wel even wennen dat de functies ondergebracht zijn in drie aparte programma’s. Vergelijken we de testresultaten van Nuance PDF Converter 5 Professional met deze van de vorig jaar geteste Adobe Acrobat 8, dan blijken beide programma’s aan elkaar gewaagd te zijn. Adobe Acrobat heeft wel een aantal extra snufjes die ontbreken in Nuance PDF Converter, zoals knoppen op invulformulieren voor het terugsturen per e-mail van het ingevulde document of het omzetten van AutoCad-bestanden in pdf om er maar twee te noemen. Maar daar betaal je dan ook een prijs voor: Adobe Acrobat 8 kost 680 €, Nuance PDF Converter 5 Professional kost slechts 99 € (inclusief BTW).
Adviesprijs
€ 99,00 voor de gewone versie en € 149,00 (excl. BTW) per licentie voor de Enterprise-versie. PDF Converter 5 en en pdf Create zijn ook apart verkrijgbaar voor € 49,00 (uitsluitend Engelstalig).
Systeemvereisten
Microsoft Windows vanaf 2000 (SP 4); 256 MB RAM (512 MB aanbevolen); Microsoft .NET Framework 3.0 (behalve onder Windows Vista) om pdf’s op te slaan in de indelingen DOCX, XLSX en PPTX (voor Microsoft Office 2007).
Kort
* PDF Converter 5 Professional kan pdf’s creëren, bewerken en converteren.
* Doet functioneel weinig onder voor Adobe Acrobat 8, maar kost een pak minder.
1
2
3
4
5
Vorig artikelExterne harde schijf met pincode
Volgend artikelPuntje van een netbook
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.