Goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat

0
84

aanvaardbaar. Op bijgevoegde afbeelding zie je links de als PDF aangeleverde voorpagina van de krant De Standaard Online, rechts het naar Microsoft Word geconverteerde resultaat.

Nuance PDF Converter 5 Professional
Links het originele pdf bestand, rechts omgezet in MS Word

De omzetting van een PDF-tabel met getallen naar Microsoft Excel gebeurde eveneens foutloos. Merkwaardig genoeg maakt het hierbij niet uit of in de PDF versie het decimale punt dan wel de decimale komma gebruikt werd: het resultaat blijft correct. Alleen het gebruik van een punt of komma vóór de duizendtallen stuurt het geconverteerde resultaat soms in de war.

PDF bestanden bewerken: PDF Converter Professional
Naast de PDF Create!-Assistant en de PDF Converter-Assistant toont ook PDF Converter Professional zich weer als een afzonderlijk programma. De werkbalken zijn in versie 5 onder handen genomen. Het resultaat is wel duidelijk, maar naar onze mening net iets te druk om echt smaakvol te zijn.
Je kunt op velerlei manieren de inhoud van een PDF-document bewerken. Zo kun je de beginweergave instellen, een andere paginaweergaveoptie kiezen, pagina’s draaien, in- of uitzoomen, objecten rangschikken met behulp van een raster, op allerlei manieren naar bepaalde pagina’s navigeren, de pagina-inhoud bewerken en pagina’s invoegen, verwijderen, bijsnijden, kopiëren, verplaatsen, extraheren of een document op allerlei manieren splitsen. Dat laatste kan bijvoorbeeld erg nuttig zijn wanneer je een handleiding in meerdere talen als één groot PDF bestand aangeleverd krijgt: je verwijdert eenvoudigweg de overtollige talen.
Heb je twee versies van eenzelfde document, dan kan PDF Converter Professional de documenten met elkaar vergelijken en je de verschillen aanduiden. Je krijgt dan eerst een samenvatting van de gevonden wijzigingen, vervolgens worden beide versies naast elkaar getoond met de verschillen rood omcirkeld.
Nieuw in deze versie is het werken met film- of geluidsbestanden en toevoegen van 3D-afbeeldingen. Je kunt die nadien in het PDF bestand draaien, pannen en bekijken vanuit verschillende gezichtshoeken. Je kunt ook in- en uitzoomen.
PDF Converter Professional kan je PDF-documenten voorlezen. De inhoud is dan weliswaar

1
2
3
4
5
Vorig artikelExterne harde schijf met pincode
Volgend artikelPuntje van een netbook
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.