Goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat

0
84

Powerpoint maakt PDF Converter 5 in het menulint een nieuw tabblad "Nuance PDF" aan.

Nuance PDF Converter 5 Professional: nieuwe tab in Word
Nieuwe tab in Word

Dit is dan de derde manier om PDF Create! te starten. Zo kun je rechtstreeks, zonder de omweg langs het printmenu om, je Office-documenten in PDF omzetten. Toch zijn ook langs deze weg weer kleine verschillen op te merken, zo is er hier de interessante mogelijkheid tot het behouden in de PDF van links, zowel naar webpagina’s als bookmarks, voet- en eindnoten.
Omdat Microsoft Outlook nog geen navigatielint heeft, toont Nuance PDF Converter 5 Professional zich hier als een extra menubalkje. Je kunt met één klik een aantal geselecteerde e-mails – inclusief hun bijlagen – of ineens een volledige map archiveren als PDF. Daarenboven krijg je de optie alle e-mails samen te voegen als één PDF, de e-mails elk afzonderlijk te archiveren of er een PDF pakket van te maken – dat laatste zal waarschijnlijk de meest handige methode zijn.

PDF-bestanden converteren en exporteren: PDF Converter-Assistant
Naast Nuance PDF Create! bevat het pakket ook Nuance PDF Converter-Assistant. Dit onderdeel doet eigenlijk het omgekeerde van PDF Create!: je kunt PDF-bestanden converteren naar volledig opgemaakte Microsoft Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden, ook in de Office 2007 indeling. Corel WordPerfect- en RTF-bestanden behoren ook tot de mogelijkheden net als conversies van of naar XPS. Voor een optimaal resultaat kun je preciseren of het te converteren bestand een standaarddocument is, dan wel een juridisch document, een formulier of een spreadsheet.

Nuance PDF Converter Assistant maakt van pdf bestanden bewerkbare documenten
Nuance PDF Converter Assistant maakt van PDF-bestanden bewerkbare documenten

Bevat het oorspronkelijke PDF document een ingesloten tekstlaag, dan is de tekst in het geconverteerde document uiteraard foutloos. Is dat niet het geval, dan doet PDF Converter-Assistant beroep op zijn ingebouwde OCR (Optical Character Recognition). Uit onze testen bleek deze OCR maar matig te presteren: het document eerst afdrukken, en daarna OCR toepassen met Nuance OmniPage 16 leverde beduidend betere resultaten op.
Naast de correctheid van de tekst, rest bij de conversie van PDF naar tekstverwerker altijd nog het probleem van de bladschikking. Hier presteert Nuance PDF Converter bijzonder goed. Bij eenvoudige PDF bestanden met gewoon tekst en afbeeldingen is het verschil tussen de afdruk van het oorspronkelijke bestand en dat van zijn geconverteerde broertje nauwelijks merkbaar. Bij een bronbestand met een moeilijke lay-out of speciale lettertypes bleef het resultaat meer dan

1
2
3
4
5
Vorig artikelExterne harde schijf met pincode
Volgend artikelPuntje van een netbook
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.