Goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat

0
84

ScanSoft, maar de PDF printdriver heet nog altijd "ScanSoft PDF Create!".
Natuurlijk kun je zonder meer op OK klikken, dan wordt er een PDF aangemaakt volgens de standaardwaarden van Nuance. Klik je op de knop Eigenschappen van deze printer, dan neem je de volledige controle over: je regelt de instellingen voor compatibiliteit, optimalisering voor internet, de compressiefactor en de bestemming. Bovendien kun je hier kiezen voor lettertype-insluiting, watermerken en het beveiligingsniveau.

Nuance PDF Converter 5 Professional
PDF Create! biedt heel wat mogelijkheden qua beveiliging

De meest in het oog springende instellingen zijn de compressiefactor en het beveiligingsniveau. De compressiefactor bepaalt de uiteindelijke grootte van het PDF bestand, maar omgekeerd, ook de kwaliteit van het resultaat. Nuance laat je in eerste instantie kiezen tussen zes instellingen, van verliesloos tot kale tekst zonder opmaak of afbeeldingen. Wie hier zijn gading nog altijd niet vindt, kan zelf traploos de compressie en de kwaliteit van de afbeeldingen instellen.
Op het gebied van beveiliging kun je de PDF-bestanden die je maakt voorzien van wachtwoorden en zo bepaalde handelingen verbieden of toestaan, bijvoorbeeld afdrukken of de inhoud kopiëren en bewerken. Om bepaalde personen rechten te geven, moet je een wachtwoord invoeren en de codering opgeven: 40-bits of 128-bits.
Een watermerk kan eveneens bijdragen tot het veiligstellen van uw auteursrechten.

PDF Create! kan eveneens gestart worden vanuit het menu Start van Windows. Deze methode laat je toe meerdere bestanden – die mogen van verschillende types zijn – in één keer te bewerken. De aangeboden opties zijn:
• aparte PDF voor elk bronbestand, wat in feite neerkomt op batch-verwerking;
• combineren in één PDF, waarbij je zelf de volgorde vastlegt;
• gelaagd combineren (met laagopties);
• alle PDF’s samenvoegen in één PDF-pakket (met pakketopties).
Het spreekt voor zich dat je het eindresultaat dezelfde eigenschappen kunt meegeven als hoger beschreven.

Door de samenwerking tussen Nuance en Microsoft, kun je de componenten van Nuance PDF Converter 5 Professional ook starten vanuit het menu van de Microsoft Office producten. In Word, Excel en

1
2
3
4
5
Vorig artikelExterne harde schijf met pincode
Volgend artikelPuntje van een netbook
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.