Flashgeheugenspeler met WiFi-mogelijkheden

0
61
Creative ZEN X-Fi

testten heeft een geheugen van 16GB. Je kan er dus een behoorlijke voorraad muziek, video’s en foto’s op opslaan. Wanneer je niet toekomt kan je ook nog een geheugenkaart gebruiken. De 16 en 32 GB versies zijn voorzien van wireless lan, de 8 GB versie niet. Met deze feature kan je a/v -bestanden van je pc streamen naar je speler. Bovendien kan je via wlan chatten met vrienden. De speler ondersteunt de audioformaten mp3, wma, wave, aac en audible. Wat de videoformaten betreft worden wmv9, mpeg4, divx en xvid ondersteund. Foto’s moet je in jpeg bekijken.

Bediening
De gebruikersinterface is degene die we reeds kennen van de ZEN. Het menu werkt met grote pictogrammen en wijst zichzelf uit. Een nuttige functie is de mogelijkheid het menu naar eigen wens op te maken. Indien je een bepaalde functie niet echt nodig hebt kan je die uit het menu schrappen. Dit is zeker handig, wetende dat het basismenu niet als een doordraaiende cilinder werkt. Eenmaal je beneden bent kan je dus niet bovenaan geraken door nog verder naar onder te gaan. Bij de submenu’s kan je dan weer wel onmiddellijk van de onderste naar de bovenste functie gaan.
Over de keuze van de knoppen om het apparaatje te bedienen kan gediscussieerd worden. De aan- en uitknop fungeert eveneens als blokkeerknop. Het is dus niet altijd duidelijk of je je speler aan het blokkeren of uitschakelen bent. Bovendien is deze knop amper bereikbaar als de ZEN X-Fi in zijn siliconen hoesje zit.

Creative ZEN X-Fi

Navigeren door het menu gebeurt met behulp van de negen selecteerknoppen. Deze geven de speler een trendy uiterlijk, maar zijn zeker niet handiger dan bijvoorbeeld het bedieningswiel van de iPod. De knoppen staan ver genoeg uit elkaar en geven goede feedback, maar vormen opnieuw een probleem in 

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelCompacte tv-ontvangst
Volgend artikel320 GB met anorexia