Audiofiele voorversterker met een verrassing

1
2159

gevoeliger voor de richting en de klankkleur van lage tonen. We raden je dus aan zo’n overname eerder op 75 Hz in te stellen zodat je richting en klankkleur niet meer kunt waarnemen. Dan is het veel gemakkelijker om zo’n subwoofer naadloos te laten integreren met je hoofdluidsprekers.

Advance Acoustic MPP-206
Rechts is er een schakelaar waarmee je de overnamefrequentie
van de subwoofer kunt instellen

Door zo’n goede muzikale subwoofer toe te voegen, ontlast je meteen je hoofdluidsprekers en je eindversterker van dat werk. En dat hoor je meteen: een veel moeitelozer en preciezere basweergave en een veel gedetailleerdere midden- en hoogweergave. Als je je ooit afvroeg waarom sommige audiofielen zo in vervoering raken van bi-amping (een aparte versterker gebruiken voor de lage tonen), dan kom je hiermee heel dicht in de buurt voor een fractie van de kosten! Helemaal rechts achteraan is er nog de stooomaansluiting (een IEC-chassisdeel zoals bij een computer) en een wipschakelaar waarmee je hem echt volledig uit kan zetten. Als je een eindversterker hebt met een 12V-triggerconnector om hem in te schakelen, dan heeft de MPP-206 uiterst links achteraan zo’n triggeraansluiting waarmee je je eindversterker samen met de voorversterker aan en uit kunt zetten.

Bediening
Met zo weinig bedieningsknoppen is er natuurlijk niet veel dat je moet leren. Deze voorversterker is echter wel nog voorzien van een afstandsbediening. Die is niet in plastic, maar in aluminium en maakt een zeer degelijke indruk. Je kunt de voorversterker in standby zetten of hem wakker maken, het volume regelen en de ingang kiezen. Meer moet dat niet zijn. De afstandsbediening ligt lekker in de hand en hoewel de knopjes vrij klein zijn, staan ze ver genoeg uit elkaar zodat ook mensen met bredere vingers die moeiteloos kunnen bedienen.

Klank
De hamvraag is natuurlijk, hoe dit allemaal klinkt. Wij sloten de verfijnste eindversterker en luidsprekers aan die we in huis hadden: een Luxman M-03 eindversterker van 2x 275 W in 8 Ohm en 2x 550W in 4 Ohm plus  een stel Audiostatic DCM3 elektrostaten. Die geven zo gedetailleerd weer, dat ze elke fout in

1
2
3
4
5
Vorig artikelSamsung brengt notebook op de markt
Volgend artikelMultimedia-microketen met lcd-scherm

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.