Audiofiele voorversterker met een verrassing

1
2159

juist minder bedieningstoetsen hebben dan de budgetmodellen. De beste voorversterkers hebben geen toonregeling, geen loudness-knop en meestal maar vier of vijf ingangen. Het is dus best mogelijk dat een hele dure voorversterker maar drie knoppen heeft: een aan-uitschakelaar, een ingangskeuzeschakelaar en een volumeknop. Meer is niet nodig. Toonregelingen en loudness versterken of verzwakken één of twee frequenties kunstmatig en vervormen daarmee het geluid. Als je luidsprekers goed genoeg zijn, heb je dat niet nodig en wil je dat ook niet.

Advance Acoustic MPP-206
Het bedieningspaneel van de Advance Acoustic MPP-206

Functionaliteit
Advance Acoustic MPP-206 De Advance Acoustic MPP-206 zit in een heel aantrekkelijke matzwarte behuizing met in het midden vooraan een aluminiumkleurig blok met daarop de bedieningselementen. Onderaan treffen we geen rubberen voetjes aan, maar metaalkleurige kegels die uitlopen in een spikepunt. Om het oppervlak waarop je die voorversterker gaat neerzetten niet te beschadigen, levert Advance Acoustic metalen plaatjes mee met een verende vulling en een inkeping waarin de spikepunt past.
De bedieningselementen bestaan uit een hele grote volumeknop met links en rechts daarvan in totaal zes Advance Acoustic MPP-206drukknoppen. De meest linkse is iets groter en is de stroomknop. Die zet het toestel echter alleen maar in slaapstand: er is een wipschakelaar achteraan als je het toestel echt volledig uit wil zetten. Dan volgen drukknoppen voor de ingangen cd en tuner, en rechts van de volumeknop staan nog aux1 en aux2, en phono. De platenspeleringang ondersteunt zowel MC (‘moving coil’, naald is vastgemaakt aan een spoel die beweegt binnen een vaste magneet) als MM (‘moving magnet’, naald is vastgemaakt aan een magneetje dat beweegt binnen een vaste spoel) en achteraan is er

1
2
3
4
5
Vorig artikelSamsung brengt notebook op de markt
Volgend artikelMultimedia-microketen met lcd-scherm

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.