Audiofiele voorversterker met een verrassing

1
2159

een schakelaar waarmee je het juiste type kunt kiezen. Beide types geven een grof verschillend uitgangsvoltage af, het is dus belangrijk dat je de juiste instelling kiest voor je platenspeler en meerbepaald het element dat je gebruikt.

Advance Acoustic MPP-206
De achterzijde van de Advance Acoustic MPP-206

Achteraan zitten alle aansluitingen en dat zijn er verrassend veel. Uiteraard stereo-ingangen voor de vijf genoemde ingangstoestellen, maar er is ook nog een ‘REC OUT’ waarop je een cassettedeck of cd-recorder kunt aansluiten om een opname te maken van de spelende geluidsbron.

Advance Acoustic MPP-206
De ingangsconnectoren

Al deze ingangsconnectoren zitten links achter op het toestel. In het midden achteraan en naar rechts toe vinden we alle uitgangsaansluitingen. Er zijn XLR-uitgangen voor een gebalanceerde aansluiting op je eindversterker. Als je eindversterker ook zulke gebalanceerde ingangen heeft, kun je deze XLR-uitgangen gebruiken: ze geven de beste kwaliteit omdat ze het minst gevoelig zijn voor storingen. Als je ze niet gebruikt, dan is er ook een gewone stereo-uitgang met RCA- of tulpconnectoren. Hier komt de verrassing van deze voorversterker tevoorschijn: hij heeft namelijk een ingebouwde actieve crossover voor een subwoofer!

Subwoofer
Naast de stereo-uitgang treffen we namelijk een subwoofer-uitgang aan plus een ‘high pass’-uitgang. Als je in plaats van de normale stereo-uitgang je eindversterker aansluit op de ‘high pass’-uitgang, krijgt deze alleen de signalen boven de subwooferfrequentie aangeboden, alles daaronder gaat naar de subwoofer. Rechts van deze connectoren is er een schakelaar waarmee je de overnamefrequentie van de subwoofer kunt instellen: 150 Hz of 75 Hz. Boven de 100 Hz is het menselijk gehoor steeds

1
2
3
4
5
Vorig artikelSamsung brengt notebook op de markt
Volgend artikelMultimedia-microketen met lcd-scherm

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.