Eenvoudig camerabewaking opzetten

0
168

en een andere kabel in de lan-aansluiting voor de pc. In ons netwerk hadden we echter wel een switch ter beschikking en dat maakt het nog eenvoudiger: één kabel van de switch naar de wan-aansluiting op de gateway en klaar is kees. Tot slot moet je ook nog de voedingsstekker insteken.

De ip-camera installeren is niet veel meer moeite: We configureren de camera zoals beschreven in de handleiding en sluiten vervolgens het usb-wifi stickje aan op de gateway. Vervolgens positioneren we de camera en voorzien deze van stroom. Na maximum vijf minuten is de camera automatisch verbonden met de gateway.
Het enige wat je nu nog moet doen is de home monitor activeren via de website. Dit je doe je met je persoonlijke activatiecode op de voucher. Hiermee is de installatie klaar en eerlijk is eerlijk: het was een heel vlotte installatie! Vanaf nu kan je online je beelden bekijken in een browser. Wel stelden we vast dat in IE 7 de beelden niet altijd worden weergegeven, terwijl dat in Firefox wel het geval was. De draadloze camera kan je op maximaal 30 meter van de gateway opstellen. In de handleiding staat eveneens dat de bekabelde camera slechts 1,8 meter van de gateway mag staan. Dit blijkt onzin te zijn, want wij gebruikten met succes een ethernetkabel van vijf meter lang.


Filmen maar!

Berichtgeving

Je kan zelf opgeven of en hoe je op de hoogte wil worden gehouden als de camera bewegingen detecteert. Voor melding via e-mail hoef je niet veel te doen: enkel een vinkje zetten bij e-mail in de