Informatie opzoeken op de Microsoft-manier

2
75

webachtige interface en een vrij gemakkelijke zoekopdrachtsyntaxis. Zoekresultaten worden getoond met tekstsamenvattingen zodat gebruikers snel een overzicht krijgen en het gezochte kunnen herkennen. Hierbij worden de zoektermen gemarkeerd. Als een gebruiker zich vergist bij het intikken van zoektermen, krijgt hij automatisch suggesties te zien met gecorrigeerde zoektermen. Zoekresultaten kunnen gegroepeerd, gesorteerd en gefilterd worden om sneller tot het gewenste antwoord te komen. Zoekresultaten kunnen voorts ook in tabbladen onderverdeeld worden en bewaard als favorieten. U kunt vaak terugkerende zoekresultaten in Search Server 2008 programmeren, zodat het systeem u via e-mail of RSS waarschuwt zodra er nieuwe informatie binnenkomt die overeenkomt met uw zoekopdrachten. En uiteraard spreekt de zoekinterface uw taal.

Conclusie
Search Server 2008 Express biedt een rijke zoekomgeving die heel wat verschillende soorten opslagsystemen kan doorzoeken en indexeren. Voor alles wat niet standaard ondersteund wordt kunnen derden bovendien speciale connectoren schrijven. Zoals we gewend zijn van Microsoft is een en ander wel nogal Windows-centrisch en worden er bijvoorbeeld geen authenticiteitscontrolesystemen ondersteund die niet werken zoals die van Microsoft zelf. Maar als uw netwerk en bedrijf Windows-centrisch is, kan deze Search Server u gouden diensten bewijzen.
Adviesprijs
De Express-versie draait op één server en is gratis; de gewone versie werkt in een multiserveromgeving en is bedoeld voor grote organisaties; prijzen hiervan werden niet medegedeeld.
Systeemvereisten
Windows Server 2003, .NET Framework 3.0, evt. SQL Server 2005
Kort
* Microsoft Search Server 2008 Express zoekt informatie in al uw documenten en e-mails in heel het netwerk.
* De juiste informatie zoeken én vinden is het halve werk.
1
2
3
4
5
Vorig artikelTwee multifunctionele camcorders van Toshiba
Volgend artikelGroene paradox

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.